Άρθρο του Μπι Μπι Σι μας πληροφορεί για εφαρμογή στην οποία μπορείς να στείλεις..το βήχα σου μέσα σε 72 ώρες αφού κανείς το τεστ και να σου πουν με 98.5% σιγουριά εάν έχεις κόβιντ..

Η εφαρμογή της κυβέρνησης στην ουσία παραδέχεται πως τα τέστ δεν είναι αξιόπιστα γι’ αυτό και θα χρησιμοποιηθεί λογάριθμος που αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης για την ανίχνευση τουnιού από τον βήχα του ασθενή συν μία πρόταση που θα κληθεί να διαβάσει.

Αυτό είναι και το ‘δόλωμα’ για μένα γιατί αυτόματα τους δίνεις ‘τη φωνή σου’. Όχι πως δεν μπορούν να τη βρουν, αλλά έχει άλλη χάρη (και άλλες..χρήσεις) για την κυβέρνηση όταν την δίνεις με την συγκατάθεση σου.

Η κυβέρνηση της Αγγλίας έχει δώσει το συμβόλαιο για τη διεκπεραίωση στη Φουτσίτζου ενώ τα δημογραφικά τα έχει αναλάβει η εταιρεία Ίπσος-Μόρι. Βάζω μία φωτογραφία να καταλάβετε τι ακριβώς κάνει η τελευταία..

ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ BBC

Τα άτομα που έχουν κάνει πρόσφατα ένα τεστ Covid καλούνται να καταγράψουν έναν βήχα στο smartphone ή τον υπολογιστή τους ως μέρος μιας προσπάθειας για τη βελτίωση των ποσοστών ανίχνευσης.

Η κυβέρνηση θέλει επίσης τους ανθρώπους να παρέχουν δείγματα ήχου μικρής φωνής και αναπνοής καθώς εξετάζει την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για ευρύτερη χρήση.

Αμερικανοί ερευνητές έχουν ήδη δημιουργήσει έναν αλγόριθμο που ανιχνεύει τον Covid από βήχα με ποσοστό ακρίβειας σχεδόν 100%.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο τύπος τεχνολογίας θα κάνει τη διάγνωση φθηνότερη και ευκολότερη.

Για το ερευνητικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας , οι ενήλικες που έχουν κάνει τεστ Covid τις τελευταίες 72 ώρες μπορούν να υποβάλουν τον γραμμωτό κώδικα που έχουν λάβει από το NHS μέσω του κινητού, φορητού υπολογιστή, tablet ή επιτραπέζιου υπολογιστή τους.

Στη συνέχεια καταγράφουν την αναπνοή τους, το βήχα και μια διάβασμα.

Οι ερευνητές συγκρίνουν τα αποτελέσματα των δοκιμών – που δείχνουν λοίμωξη ή καθαρό λογαριασμό υγείας – με τις καταγραφές, καθώς επιδιώκουν να βελτιώσουν την τεχνολογία.

Μια ομάδα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης ανέπτυξε έναν αλγόριθμο πέρυσι ο οποίος συγκέντρωσε το 98,5% των λοιμώξεων από Covid.

Το ποσοστό ακρίβειας ήταν 100% μεταξύ των συμμετεχόντων που δεν είχαν αναφέρει άλλα συμπτώματα.

Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέθεσε δύο συμβόλαια στον ιαπωνικό τεχνολογικό όμιλο Fujitsu για να διερευνήσει πιθανές εφαρμογές δεδομένων φωνής και βήχα.

Πρόσφατα ανέθεσε συμβόλαιο στην Ipsos Mori για συλλογή δεδομένων.

https://www.bbc.com

loading...