Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη φυτών και φρούτων στον κόσμο που είναι δύσκολο να τα γνωρίζουμε όλα. Κάθε ένα από τα φρούτα μεγαλώνει σε ένα διαφορετικό δέντρο ή φυτό, κάνοντας το κάθε ένα ξεχωριστό. Κάθε είδος φυτού που παράγει αυτά τα φρούτα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή και καθένα με τον δικό του τρόπο, ώστε με τη κατάλληλη φροντίδα να ευδοκιμήσει σωστά. Δεν θα ήταν καταπληκτικό όμως αν υπήρχε κάποιο είδος φυτού που θα παρήγαγε όλα τα φρούτα ταυτόχρονα; Όπως φαίνεται υπάρχει και είναι υπέροχο!

Ένας λαμπρός άνθρωπος, που ονομάζεται Sam Van Aken και ασχολείται με τα δέντρα, είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα δέντρο που θα μπορούσε να παράγει 40 φρούτα. Έτσι, άρχισε την έρευνα για να πετύχει το σκοπό του και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο.

Το δέντρο είναι εντυπωσιακό και όμορφο, με απίστευτες αποχρώσεις στα χρώματα του κόκκινου, του ροζ και του φούξια. Σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Van Aken και η δουλειά που έκανε είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Ο Van Aken μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στο Reading της Πενσυλβανίας, όπου έμαθε τα πάντα για τα φυτά και το πως μεγαλώνουν, αλλά και πως να τα φροντίζοει. Εκεί έμαθε τον τρόπο να συνδυάζει φυτά (μόσχευμα).

Στο Δέντρο των 40 Φρούτων έχει εστιάστει στα πυρηνόκαρπα, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως drupes στον επιστημονικό κόσμο. Αυτοί οι τύποι φρούτων είναι που έχουν σαρκώδες εξωτερικό τμήμα με σκληρό σπόρο ή λάκκο στη μέση, όπως τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, τα μάνγκο και τα κεράσια. Το έργο του μπορεί να έμοιαζε αρκετά περίεργο στην αρχή, αλλά ύστερα από τη δημιουργική διαδικασία, το φυτό στο τέλος άρχισε να παίρνει μορφή και μπορείτε να δείτε πόσο υπέροχο είναι.

Το δέντρο δίνει τώρα άφθονους καρπούς απ’ όλα τα είδη των φρούτων. Μπορείτε να πάρετε νεκταρίνια, αμύγδαλα, ροδάκινα και σχεδόν όποιο φρούτο θελήσετε! Τα μεγαλύτερα δέντρα που έχει ο Van Aken είναι μόλις τριών ετών, αλλά εξακολουθούν να αυξάνονται και σύντομα θα είναι μερικά από τα καλύτερα και πιο καρποφόρα δέντρα. Δίνουν ένα νέο νόημα στη βιοποικιλότητα και την βιωσιμότητα, δίνοντας τεράστιες ελπίδες για χρήσεις τους στο μέλλον.

loading...