Θέμα στην Τουρκία η παράδοση του «Rafale» στην Ελλάδα


 AΓΚΥΡΑ. H παράδοση του πρώτου γαλλικού αεροσκάφους «Rafale» στην Ελλάδα, δεν προκαλεί εκνευρισμό μόνο στην Αγκυρα αλλά και στα φιλοκυβερνητικά μέσα, που αν και επιχειρούν να απαξιώσουν τα μαχητικά ως «μεταχειρισμένα», που τα ξεπουλάει η Γαλλία, παραδέχονται ωστόσο πως αλλάζουν την ισορροπία στο Αιγαίο, υπέρ της Ελλάδας.


«Τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη της Γαλλίας προκάλεσαν μεγάλη χαρά στην Ελλάδα» σχολιάζει η εφημερίδα «Βατάν», αναφέροντας το κλίμα ενθουσιασμού στα ελληνικά ΜΜΕ για την απόκτηση των γαλλικών αεροσκαφών.


«Η αεροπορική υπεροχή του Αιγαίου μετατοπίζεται προς την Ελλάδα: Η Αθήνα λαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη ‘Rafale’» είναι ο τίτλος ανάλυσης της ενημερωτικής πύλης boldmedya.com.


«Η Ελλάδα πλήρωσε μια περιουσία στα ξεπερασμένα μαχητικά της Γαλλίας» επισημαίνει το «Α Ηaber» υποστηρίζοντας πως: «Απελπισμένη ενάντια στην ισχύ της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα προχώρησε σ’ ένα άλλο πλήγμα στην βυθισμένη οικονομία της με την αγορά 18 μαχητικών ‘Rafale’».


«Η Ελλάδα παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη που παραγγέλθηκαν από τη Γαλλία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ενημερωτικής πύλης egenews.web.tr, παρουσιάζοντας τις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :