Η θλιβερή ιστορία της Ποκαχόντας Αν η ανάμνηση σου από την νεαρή ινδιάνα είναι αυτή από την ταινία της Disney, σου έχουμε άσχημα νέα…

Και αν σου λέγαμε ότι η Ποκαχόντας δεν είχε ποτέ δεσμό με τον Τζον Σμιθ, αιχμαλωτίστηκε και μεταφέρθηκε βιαίως στην Αγγλία, ενώ παντρεύτηκε  τον  “κακό” πρωταγωνιστή της ταινίας Τζον Ραλφ χωρίς τη θέληση της; 

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ματοάκε Αμονούτ και γεννήθηκε το 1595 στη σημερινή Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Η μητέρα της πέθανε στη γέννα και ο πατέρας, της είχε μεγάλη αδυναμία. Φώναζε  την κόρη του Ποκαχόντα, που στη διάλεκτο τους σημαίνει «Μικρή Παραχαϊδεμένη».

Η Ποκαχόντας συμπαθούσε τους λευκούς και σε δύσκολες περιόδους, όταν η πείνα τους θέριζε, τους πήγαινε τρόφιμα. Εκεί γνώρισε και τον Τζον Σμιθ, με τον οποίο δεν έκανε ποτέ ερωτικό δεσμό. Εκείνος μετά από δύο χρόνια διαμονής στη Βιρτζίνια αναχώρησε για την Αγγλία και εκείνη στα δεκαέξι της, παντρεύτηκε έναν πολεμιστή της φυλής της, τον Κοκόουμ.

Όπως γίνεται συνήθως οι λευκοί έγιναν βίαιοι και ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες με τους ινδιάνους. Η Ποκαχόντας απήχθη από τους Άγγλους, οι οποίοι την κράτησαν όμηρο με αντάλλαγμα την άμεση απελευθέρωση όλων των Άγγλων κρατουμένων. 

Ο πατέρας της δέχτηκε αμέσως τους όρους, αλλά οι λευκοί συνέχισαν να την κρατούν αιχμάλωτη, απαιτώντας την πλήρη υποταγή του. Εκείνος αρνήθηκε, αλλά συνέχιζε τις διαπραγματεύσεις για να μην κάνουν κακό στην κόρη του. 

Η νεαρή ινδιάνα παντρεύτηκε τον Τζον Ράλφ με τη βία που την άφησε έγκυο και την ίδια την ονόμασαν Ρεβέκκα. Την φόρτωσαν σε ένα πλοίο και την πήγαν στην Αγγλία. 

Η ατμόσφαιρα και το κλίμα της Αγγλίας φαίνεται πως πείραξαν την Ποκαχόντας και έτσι αποφάσισαν να γυρίσουν στην Αμερική. Εκείνη δεν άντεξε στο ταξίδι και πέθανε στις 21 Μαρτίου του 1617 καταμεσής  του ωκεανού, πιθανότατα από φυματίωση ή πνευμονία.

Συγγνώμη αν σας χαλάσαμε το παραμύθι αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να ακουστεί η πραγματική ιστορία της Ποκαχόντας.

loading...