Σύμφωνα με τον συντονιστή του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο :

 

-4.839.234 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση και από αυτούς 3.788.906 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.  Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Ιουνίου το 56,3% του ενηλίκου πληθυσμού της χώρας είναι ”μερικώς θωρακισμένοι” έναντι του κορωνοϊού και το 44% είναι ”πλήρως προστατευμένοι”. 

-Στις νεότερες ηλικίες τα ποσοστά συμμετοχής είναι χαμηλότερα, καθώς απέκτησαν μόλις πρόσφατα πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια. 

Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 30-45 ετών, το 44% των πολιτών έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, ενώ στις ηλικίες 18-29 ετών το 26,5% έχει κάνει μια δόση ή έχει κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό. 

Καλούνται  λοιπόν μ’ αυτά τα δεδομένα, οι επιχειρηματίες της Εστίασης σε 15 μέρες να επιλέξουν να δουλέψουν είτε με το ποσοστό των μεγαλύτερων ηλικιών του 44% , είτε του 26,5% των νεοτέρων, αν χαρακτηρίσουν τα καταστήματά τους αμιγώς για εμβολιασμένους !

Δηλαδή σε ποσοστά πελατών που θα τους επιλέξουν , κάτω του 50% και σε αυτούς χωρητικότητα στο 85%!

”Εναλλακτική” σε αυτούς που θα επιλέξουν να χαρακτηρίσουν τα καταστήματά τους μεικτά, το ποσοστό να περιορίζεται στο 25%- 50% της ήδη μειωμένης  χωρητικότητάς τους !

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ωμά τον κλάδο της Εστίασης ως έμμεσο μοχλό πίεσης για να αυξηθούν δήθεν οι εμβολιασμοί.

Οι επιχειρήσεις Εστίασης με κλειστούς στεγασμένους χώρους  χωρίς ακόμη να πάρουν το “πράσινο φως” επαναλειτουργίας τους, εν τούτοις καλούνται να αναλάβουν μια κοινωνική και πολιτική ευθύνη διαχωρισμού της πελατείας τους. 

Ότι κι αν επιλέξει  όμως η κάθε επιχείρηση, θα στοχοποιηθεί από την πελατεία που είτε δεν θα αισθάνεται ασφαλείς, είτε θα αισθάνεται αποκλεισμένη!

Σε έναν από τους κλάδους που δέχθηκε από τα  μεγαλύτερα πλήγματα, με πολύμηνο υποχρεωτικό εγκλεισμό δίνεται τώρα και η χαριστική βολή.

Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη δηλαδή μετά από πολύμηνο Lockdown των επιχειρήσεών τους, καθώς γίνεται η μετατόπιση της αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος , στις πλάτες άλλων.

Σημειωτέον ότι οι πελάτες επιλέγουν (όπως και στο λιανεμπόριο) τα καταστήματα της αρεσκείας τους και όχι το αντίθετο που πάει να γίνει εδώ.

Τα νέα μέτρα έρχονται σε μια στιγμή που ο κλάδος της εστίασης δεν έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

 Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ακόμη και σήμερα 3 στα 10 καταστήματα δεν έχουν ανοίξει. 

Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης. 

   Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην …έλλειψη πελατών!…

Καλώς ήρθατε στο νέο δυστοπικό παρόν και μέλλον…

loading...