ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΙΑΤΡΟΜΑΪΝΤΑΝΩΝ…



Του Παντελή Οικονόμου, Γενικού Ιατρού

Το τελευταίο διάστημα αναφέρεται όλο και περισσότερο η μετάλλαξη Δέλτα και ακούγονται διάφορες δυσοίωνες απόψεις των αποκαλούμενων

ειδικών, που τρομοκρατούν τον κόσμο και ιδίως τους μη εμβολιασμένους. Είναι όμως έτσι;

Σε αυτό μας βοηθάνε τα επίσημα στοιχεία από τη Αγγλία, μέχρι τις 21 Ιουνίου, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, πόσο συχνή είναι και πόσο επικίνδυνη. 

Να σημειώσω λοιπόν ότι το τελευταίο διάστημα, η μετάλλαξη Δέλτα έχει γίνει κυρίαρχη στη Μεγάλη Βρετανία, αποτελώντας σχεδόν το 100% όλων των κρουσμάτων. Πριν πάμε στην ανάλυση, να αναφέρω στοιχεία προηγούμενων ημερών απο τη Μεγάλη Βρετανία (7/7/2021), που δείχνουν ανοδική τάση με 32.548 μολύνσεις και 33 θανάτους.

 Βέβαια, αναμένεται μικρή αύξηση των θανάτων, λόγω της χρονικής καθυστέρησης ανάμεσα στην άνοδο των μολύνσεων και την εμφάνιση των θανάτων του αντίστοιχου κύματος, ενώ αντίθετα θετικό ρόλο παίζει οτι βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού που ο ιώσεις δεν έχουν τόσο μεγάλη νοσηρότητα και θνητότητα όσο τον χειμώνα. 

Και πάλι όμως αν συγκρίνουμε τα δικά μας στοιχεία όταν είχαμε 3.500 κρούσματα ημερησίως και 80-100 θανάτους αντίστοιχα, η κατάσταση στην Μεγάλη Βρετανία λόγω της Δέλτα μετάλλαξης αναδεικνύει μια θνητότητα που είναι αυτή τη στιγμή 30 φορές μικρότερη από αυτή του προηγούμενου κύματος στην Ελλάδα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...