ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ “ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ”Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr


Αυτή η κυβέρνηση των “αρίστων” καθημερινά πείθει και περισσότερους πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο. Παρ΄ ότι αντικειμενικός της στόχος είναι μέσω εκβιασμών και οικονομικών κινήτρων να αναγκάσει στον εμβολιασμό όλους τους αρνητές του εμβολίου.

Όπου μπορεί να επιβάλει την αυταρχικότητά της, όπως στο Πυροσβεστικό Σώμα (ΕΜΑΚ) την επιβάλει με τη διαταγή του αρχηγείου!

Όπου δεν μπορεί, δίνει κίνητρα ψιχία, όπως τα 150 ευρώ στους νέους (17-25 ετών), ή στις διευκολύνσεις που εξήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, πως θα έχουν οι εμβολιασμένοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Κατά τα άλλα ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, βεβαίως – βεβαίως, απόλυτα δημοκρατικά μας λέγει, πως δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους οδηγούς των ΜΜΜ, αλλά ακυρώνει τον άλλο Υπουργό της ίδιας κυβέρνησης, του Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος μας είπε με ιδιαίτερο στόμφο, ως να μας διατάζει, πως θα στέλνονται στο πειθαρχικό συμβούλιο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να εμβολιαστούν! Τόσο, μα τόσο δημοκρατικά!

Τελικά αυτή η κυβέρνηση μάλλον μετράει μέρες, διότι δεν εξηγείται αλλιώς αυτός ο παραλογισμός της, που όμοιο βρίσκεις μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα! Αφού ξαφνικά και μετά από 50 χρόνια μια εκλεγμένη κυβέρνηση υλοποιεί ξανά το δόγμα – διαταγή “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” του Ζαγοριανάκου των Συνταγματαρχών!


Ο τουρίστας του Φιλοπάππου κάνει ανέμελα διακοπές στο Costa Navarino καταστρέφοντας την χώρα…


Ωστόσο και με αφορμή το Lockdown που επέβαλε το καθεστώς Μητσοτάκη στην Μύκονο, που δίνει σε 100 ημέρες 2 με 3 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία το χρόνο, ο Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος από το 1997 έως το 2009 διετέλεσε Σύμβουλος Στρατηγικής του πρώην Πρωθυπουργού και Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, καθώς και των μετέπειτα Προέδρων Αντώνη Σαμαρά (2010-2015) και Βαγγέλη Μεϊμαράκη (2015), έγραψε τα παρακάτω:

«ΕΞΑΡΧΕΙΑ 1989

“Όταν σταματάει η λογική, αρχίζει ο Στρατός”, γράφανε με graffiti τη δεκαετία του ’80 οι πιτσιρικάδες της εποχής - δήθεν αναρχικοί - στους τοίχους των Εξαρχείων. Οι σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία σχέση μια και είναι αξιόμαχες, δημοκρατικές και σαφώς πιο εκσυγχρονισμένες με διακριτό κοινωνικό ρόλο. Αλλά τότε ήταν ακόμη νωπές οι μνήμες από την 7χρονη Δικτατορία των ‘70ς και το περιθωριακό μήνυμα έγινε μοδάτο slogan, που ξεπέρασε τα όρια της Πλατείας.

ΜΥΚΟΝΟΣ 2021

Δυστυχώς, η έλλειψη λογικής συνέχειας στις αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα αποτέλεσε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης σύμφυτο φαινόμενο. Επί covid όλοι αποτρελάθηκαν με δικαιολογία τον κινέζικο ιό, αλλά ξαφνικά ο παραλογισμός χτύπησε κόκκινο. Στις 2μμ κατακαλόκαιρο και καταμεσήμερο, βγήκε μια ακατανόητη απόφαση από το ανίκανο κράτος και τους ακόμη πιο ανίκανους πολιτικούς ταγούς του. Επιτείνεται με αυτή μια σειρά αποφάσεων στο όριο του απολυταρχισμού.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΤΕ

Ακριβώς στο μέσο του καλοκαιριού, 17 Ιουλίου, όταν ακριβώς έπρεπε να επικρατεί ψυχραιμία.

Όχι, δεν μιλάμε για πρακτικές σε γειτονικές εξ Ανατολών χώρες…

Αναφερόμαστε στην Ελλάδα των 28 της Ε.Ε., 7 μόλις μέρες πριν την Γιορτή της Δημοκρατίας!

ΑΙΦΝΙΔΙΣΜΟΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ, είναι οι λέξεις που περιγράφουν τα καταστροφικά γεγονότα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;

Εντελώς ΞΑΦΝΙΚΑ, ΑΙΦΝΙΔΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ, η Κυβέρνηση των “Αρίστων” έκανε μια από αυτές τις MEGA ΓΚΑΦΕΣ που συνηθίζει τα ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ… Αποφάσισε (και “διέταξε”) να “κλείσει” η Μύκονος τη μουσική από τις 6μμ και στο διηνεκές και να πηγαίνουν όλοι για νάνι (ξανά) στη 1πμ. Κοινώς 4η καραντίνα για το νησί και τοπικό lockdown μέχρι νεωτέρας.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ KYRIAKISTAS ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣABBAΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ 1 ΓΚΑΦΑ;

Γιατί τότε ο “Ανέμελος” Κυριάκος Μητσοτάκης λείπει – ως συνήθως - διακοπές, επιθεωρώντας 5άστερες ξενοδοχειακές μονάδες και δεν συντονίζονται. Το κάνει και ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ στο COSTA NAVARINO (όχι η ΝΔ δεν θα εκδώσει αυτοκαταδικαστική ανακοίνωση εναντίον του Προέδρου της, όπως έκανε προ ημερών για το ίδιο “πολιτικό αδίκημα”, εγκαλώντας τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ - γιατί προφανώς οι ΑΣΤΟΙ δικαιούνται να διακοπάρουν σε πολυτελείς μονάδες, ενώ η underclass των Εξαρχείων επιτρέπεται να πηγαίνει μόνο στην “Ταγαράτη” Ικαρίας...).

ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΚΕΣΕΜΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ;

- Ο Περιφερειάρχης και ο τοπικός Αντιπεριφερειάρχης χορεύουν μπάλο;

- Οι Τοπικοί Βουλευτές πού είναι; Βγάζουν selfies;

- Ο τοπικός «Άρχων» ο Δήμαρχος Μυκόνου “πρώτα είναι ο Τραμπ και μετά εγώ”, μου είχε δηλώσει με έπαρση πριν 3 χρόνια μη προβλέποντας την πτώση του Πλανητάρχη 12 μήνες μετά), ως συνήθως κάνει κωλοτούμπες. Το πρωί Kyriakista - μη τυχόν και τον κατεβάσει ο “δικός του” Ευρωβουλευτή - και το βράδυ Myconista παιδί του Γυαλού (όχι του Λαού), που μεθάει από το αγέρι και φλερτάρει - ανέμελα επίσης - στη Μικρή Βενετία...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;

Εδώ γελάμε…

ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;

Οικονομικό: Η Μύκονος προσφέρει 2 δις ετησίως στο ελληνικό ΑΕΠ σε 100 μόλις ημέρες λειτουργίας. Τί θα πάθει τώρα με τον αυταρχικό παραλογισμό “no music”;

Η Εικόνα της χώρας: ανεπανάληπτη ζημιά, γιατί όλοι οι influencers επισκέπτες ήδη μας τρολάρουν.

Πολιτικό: Δεν λογαριάζει από τέτοια ο ΡΜ, γιατί προηγείται του - κατ’ αυτόν – “Ανύπαρκτου Αλέξη”, με 20 μονάδες.

Κυβέρνηση: Άστα Καλύτερα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Το αυτονόητο! Να ανακαλέσει άμεσα την αυταρχική και ανακόλουθη απόφαση και να αφήσει τους Μυκονιάτες να αυτοδιοικηθούν. Κάτι ξέρουν καλύτερα από τον Κολωνακιώτη, με τα ποδηλατικά κολάν. Έχει εξειδίκευση σε βουνά - όπως η Πάρνηθα - όχι σε νησιά (βλ. προηγούμενη γκάφα ΙΚΑΡΙΑΣ), πριν τον πιάσουν οι φουρτούνες στο Αιγαίο ας εκλογικευθεί.

Υ.Γ. Μήπως υπάρχει και κάτι ακόμη πιο βαθύ που να ερμηνεύει την εμπαθή επίθεση στη Μύκονο;

Το κάνανε οι Ρωμαίοι.

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ IMPERIUM…

Επιλέγει έναν τόπο, τον στοχοποιεί ενώ συμβαίνει να είναι και το ΠΕΤΡΑΔΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ… και τον μετατρέπει σε απόβλητο ως “κακό νησί”.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ πάνε μαζί πλέον; Τα βάζει με τους εξεζητημένους και δήθεν προκλητικού ισχυρούς μεγαλονησιώτες, για να χαρούν οι πολλοί που έχουν μείνει πίσω στα κέντρα και ιδροκοπούν για το μεροκάματο του τρόμου.

Θα μπορούσε να είναι κι έτσι, αφού διαθέτει την επικοινωνιακή υπεροπλία για λίγο ακόμη…

ΑΛΛΑ την ίδια στιγμή ο Μωυσής δεν μπορεί να αντισταθεί στις μεγαλοαστικές έξεις του. Πάει 5άστερο COSTA NAVARINO, των φίλων του εφοπλιστών Αφών Κωνσταντακοπούλου… Γκρεμίζει ο ίδιος το αφήγημα που με τόσα κόμπλεξ έπλεξε… Το ακυρώνει συμβολικά και επιχειρησιακά.Αν έμενε έστω και ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και έβγαινε στον Λόφο του Φιλοπάππου, πάλι τουρίστας θα ήτανε, αλλά λιγότερο ανέμελος.»!

Προσωπικά θα σταθώ ιδιαίτερα στο σημείο, όπου ο Νίκος Καραχάλιος αναφέρει, πως “επιλέγει έναν τόπο, τον στοχοποιεί ενώ συμβαίνει να είναι και το ΠΕΤΡΑΔΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ… και τον μετατρέπει σε απόβλητο ως “κακό νησί”!

Μήπως λοιπόν αυτή η στοχοποίηση, απαξιώνει το νησί, η επιχειρηματικότητα πάει στα τάρταρα, οι τιμές πέφτουν και θα έρθουν οι Ευρωπαίοι αγοραστές να αγοράσουν κοψοτιμής το “νησί των ανέμων”;

Λέω, μήπως;Εμείς, όμως τους δώσαμε την εξουσία, εμείς και θα τους την πάρουμε πίσω…Είναι γνωστό σε όλους πλέον, ότι η πολιτική χαράσσεται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και λιγότερο από τους Συστημικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ορντινάντσες της κυβερνητικής Εξουσίας, κι ακόμη λιγότερο από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ή τις εφημερίδες των ίδιων υποταγμένων επιχειρηματικών συμφερόντων!

Στα social media λοιπόν και πιο συγκεκριμένα στο face book υπάρχει σελίδα μεγάλης απήχησης, που ονομάζεται “Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή” και δημοσιεύσεις έχω αναφέρει κατά το παρελθόν σε άρθρα μου!Διαβάστε παρακάτω την τελευταία πολύ εύστοχη δημοσίευση:

«Πρόθεσή μας, δεν ήταν σε καμία περίπτωση, να έρθουμε σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση, για την οποία παλέψαμε, ώστε να λάβει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, από τον Ελληνικό λαό.

Από τη στιγμή, όμως, που εγγυηθήκαμε, εμείς προσωπικά, γι΄ αυτή, τότε είμαστε και συνυπεύθυνοι, για ότι πράττει.

Και αυτά που πράττει, δυστυχώς είναι άκρως επικίνδυνα για την Ελλάδα και για την Εθνική ενότητα.

Έτσι, εκ των πραγμάτων, οφείλουμε, αν θέλουμε να λέμε πως είμαστε υπεύθυνοι και πως διαφέρουμε από τους κομματικούς κύνες, να βάλουμε ένα τέλος, σ΄ αυτή την καταστροφή.

Και όπως της δώσαμε την εξουσία, έτσι να της την πάρουμε. Δεν νομίζουμε πως χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το γιατί μιλάμε για καταστροφή. Όταν αυτή η κυβέρνηση, συμπεριφέρεται σα να εκδικείται την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Και με αλαζονικό ύφος, κουνώντας μάλιστα και προκλητικά το δάκτυλο. απαιτεί τον σεβασμό των πολιτών.

Φαίνεται, πως παρερμήνευσαν τη στήριξη που τους δώσαμε και πίστεψαν πως αφού πήραν την εξουσία στα χέρια τους, θα μπορούν, ανεξέλεγκτα να κάνουν ότι τους κατέβει στο διεστραμμένο τους μυαλό.

Εμείς, όμως τους δώσαμε την εξουσία, εμείς και θα τους την πάρουμε πίσω. Ας τελειώνουμε λοιπόν μ΄ αυτή την αλητεία, που αμαυρώνει και το όνομα, αλλά και την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :