Πανελλαδικό χαρακτήρα παίρνουν οι αντιδράσεις υγειονομικών κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών


 Οι υγειονομικοί βλέπουν πως κυβέρνηση και "ειδικοί" δεν κάνουν πίσω.

Σε νέα φάση περνούν οι διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού του πληθυσμού.


Αυτή τη φορά στη πόλη της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία από τους εργαζομένους του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου την Πέμπτη 29 Ιουλίου και ώρα 11:00.


Ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση από το Δ.Σ. του Σ.Υ.Κ.Ν.Ε:


«Καλούµε όλους τους συναδέλφους σε διαµαρτυρία την Πέµπτη 29 Ιουλίου και ώρα 11:00πµ στην κεντρική είσοδο του νοσοκοµείου προκειµένου να δηλώσουµε την αντίθεση µας στην υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγµατικές ελευθερίες και ατοµικά δικαιώµατα. Ο εξαναγκασµός και η επιβολή πειθαρχικών µέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσµατα».


Προ ημερών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είχε με ανακοίνωσή της απειλήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υγειονομικούς:


.


«Η εφαρμογή αυτού του νόμου είναι αιτία πολέμου. Η απόφαση αυτή μας στοχοποιεί. Μας κουνάει το δάκτυλο η κυβέρνηση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιλύσει κανένα από τα κλαδικά μας αιτήματα. Από την πρώτη στιγμή δήλωσε δημόσια και θα συνεχίσει να δηλώνει υπέρμαχος της εμβολιαστικής κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας και αποτέλεσμα της θετικής της στάσης, σε συνάρτηση με το αίσθημα ευθύνης που διαθέτει ο κλάδος των υγειονομικών, είναι ο μαζικός, σχεδόν καθολικός εμβολιασμός των υγειονομικών σε ποσοστό 90% (συνυπολογίζοντας όσους διαθέτουν φυσική ανοσία)».


Το μέτρο του υποχρεωτικού επί ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσεως εμβολιασμού των υγειονομικών αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητά του. Η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τη διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους που εκφράζονται από όλους εκείνους που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της προσωπικότητας κάθε πολίτη».


Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες υγειονομικών σε νοσοκομεία της Λάρισας, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :