Ποιά δικαιοσύνη; ΝΑΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις ιατρικές πράξεις από δικαστήριο της Κύπρου!


 Αυτά για όσους ακόμα ελπίζουν σε αποφάσεις δικαστηρίων και σε άρθρα του Συντάγματος.

Με απόφασή του στις 9 Ιουλίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε στο σύνολό της την ενδιάμεση αίτηση που καταχώρισαν 186 πολίτες της Δημοκρατίας, με την οποία ζητούσαν την ακύρωση Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας με τα οποία επιβάλλονταν μέτρα για την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.


Το δικαστήριο έκρινε μεταξύ άλλων ότι οι περιστάσεις δικαιολογούσαν τη λήψη, από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, των συγκεκριμένων μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα κυριότερα σημεία της δικαστικής απόφασης είναι τα εξής:


Η υποχρέωση εμβολιασμού και η διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων δεν παραβιάζουν το δικαίωμα της σωματικής ακεραιότητας (!!!!), ή την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, ή την ελευθερία της γνώμης.  

Ο σκοπός της προστασίας της δημόσιας υγείας δυνατόν να δικαιολογεί την υποβολή των αιτητών σε υποχρεωτική εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου!!!!!

Η υποχρέωση για επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης δεν ισοδυναμεί με επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.  

Δεν αποδείχθηκε ότι οι αιτητές υποβάλλονται ή υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια ή απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση.

Οι αιτητές απέτυχαν να αποδείξουν παραβίαση της αρχής της ισότητας ή ότι έτυχαν άνισης μεταχείρισης.

Το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή ή την ελεύθερη διακίνηση ή την άσκηση επαγγέλματος ασφαλώς δεν είναι απόλυτα, αλλά μπορούν να περιοριστούν προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Με βάση το Σύνταγμα, το μόνο πρόσωπο που μπορεί να κριθεί υπεύθυνο για τις πιο πάνω πράξεις είναι η Δημοκρατία, η οποία ενάγεται μέσω του Γενικού Εισαγγελέα. Η αίτηση εναντίον του τέως Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου κρίθηκε απορριπτέα, καθότι δεν έχει καταδειχθεί αγώγιμο δικαίωμα εναντίον του.

Σαν…αποκορύφωμα, το Δικαστήριο ανάγκασε τους 186 πολίτες να επιβαρυνθούν από τα δικαστικά έξοδα, μιας και τους έκρινε ένοχους.


Υπενθυμίζεται πως από την 1η Αυγούστου όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες θα υποχρεούνται σε διενέργεια των πανάκριβων pcr ή rapid τεστ (πληρώνοντάς τα από την τσέπη τους) προκειμένου να μπορούν να εργαστούν και να επισκεφθούν συγκεκριμένους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :