Λεφτά να έχεις και σου γράφουν ότι θες στην Ελλάδα

 Τα κροκοδείλια δάκρυα της πολυεθνικής NESTLE για τη θάλασσα μας. Αυτοί που γεμίζουν τη γη με πλαστικό και ταΐζουν τα παιδιά μας βαρέα μέταλλά σε βρεφικές κρέμες.

Αν ψάξει κανείς πολλές εφημερίδες και σάιτ θα δει πως διαφημίζεται πολύ (λεφτά να έχεις και σου γράφουν ότι θες στην Ελλάδα) πως η NESTLE συνδράμει στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Δεν είναι τίποτα άλλο από προπαγάνδα για να φαίνεται ένα όμορφο εταιρικό προφίλ στα μάτια των λαών.

Φαντάζει αστείο να το παίζει προστάτης της θάλασσας μια πολυεθνική σαν τη NESTLE όπου

– πριν λίγους μήνες βρέθηκαν οι παιδικές κρέμες της (φωτο 1) στον τόπο μας αλλά και στην Ευρώπη με Κάδμιο. Ταίζουμε τα βρέφη μας με βαρέα μέταλλα.  Την ανάκληση της παρτίδας 01960291R του προϊόντος βρεφική κρέμα NESTLE SINLAC 6×500g μετά από

ενημέρωση της υπεύθυνης εταιρείας ότι ανιχνεύτηκε κάδμιο σε επίπεδα μεγαλύτερα του ευρωπαϊκού

ορίου (κατά μέσο όρο 0,087ppm έναντι 0,04ppm).

Άλλες επιπτώσεις στην υγεία που μπορούν να προκληθούν από το κάδμιο είναι:

1) Διάρροια, πόνοι στο στομάχι και έντονοι εμετοί

2) Κατάγματα

3) Ανεπιτυχής αναπαραγωγή και ενδεχομένως ακόμη και στειρότητα

4) Βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα

5) Βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα

6) Ψυχολογικές διαταραχές

7) Ενδεχομένως βλάβη στο DNA ή ανάπτυξη καρκίνου

Η τοξικότητα καδμίου από τα τρόφιμα, εντούτοις, είναι πολύ σπάνια και εμφανίζεται μόνο μετά από μόλυνση του περιβάλλοντος ή χρόνια πρόσληψη τροφίμων υψηλών συγκεντρώσεων σε κάδμιο.

-Όταν ο ομότιμος πρόεδρος και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Nestlé Peter Brabeck (φωτο 2) στο παρελθόν είχε κάνει την αισχρή δήλωση πως το νερό δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

– το πιο τραγικό είναι πως η Coca-Cola, Pepsi, Nestle είναι από τις  κορυφαίες εταιρίες στη ρύπανση με πλαστικά της θάλασσας και όχι μόνο.

Αλήθεια σε αυτόν τον τόπο γιατί πρέπει Ελβετικά golden boy να εκμεταλλεύονται τις Ακαρνανικές πηγές και να μας πουλάν το νερό μας. Το νερό δεν είναι χρήμα αλλά δικαίωμα και ανάγκη και χρειάζεται σωστή διαχείριση. Γιατί πουλάμε τις πηγές μας σε πολυεθνικές?

Λοβερδος Στελακατος Χρηστος

loading...