Σφίγγει την θηλιά στο Ισλάμ και η Αυστρία με νέο νόμο

 Μουσουλμάνοι στην Αυστρία επικρίνουν το νόμο περί διακρίσεων που ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο

Τα μέτρα κατά του Ισλάμ αυξάνονται στην Ευρώπη, αφότου ο Μακρόν έκανε την αρχή, όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει επαναλάβει πολλάκις, και οι μουσουλμάνοι αντιδρούν ολοένα και πιο έντονα. 

Η Ισλαμική Θρησκευτική Αρχή της Αυστρίας (IGGÖ) επέκρινε έναν νόμο για την «αντιτρομοκρατία» που επιτρέπει αυξημένη παρακολούθηση στη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας. Σημειώνοντας ότι δεν έχουν εκδοθεί τέτοιοι κανονισμοί εναντίον οποιασδήποτε από τις άλλες 16 θρησκευτικές κοινότητες στην Αυστρία, ο πρόεδρος της Ισλαμικής Αρχής, Ümit Vural, είπε ότι ο νόμος έχει θεσμοθετήσει διακρίσεις εις βάρος μουσουλμάνων.

Ο Βουράλ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει δείξει ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να δείξει κοινή στάση ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό προσθέτοντας ότι η IGGÖ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι όλοι στη χώρα έχουν ίσα δικαιώματα και θα αναλάβει νομική δράση εάν είναι απαραίτητο.

Το αυστριακό κοινοβούλιο ψήφισε την νομοθεσία, οκτώ μήνες μετά τη δολοφονία τεσσάρων ατόμων σε επίθεση στη Βιέννη. Σύμφωνα με το νόμο, τα εγκλήματα με «θρησκευτικά κίνητρα» θα αποτελούν χωριστό ποινικό αδίκημα και οι παραβάτες που ελευθερώνονται με απαλλαγή μπορεί επίσης να υποχρεούνται να φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι αστραγάλου.

Σε γενικές γραμμές, η παρακολούθηση των τρομοκρατών παραβατών πρέπει να ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της φυλάκισης και μετά την αποφυλάκιση με απαλλαγή.

 Εκείνοι που καταδικάζονται βάσει μιας από τις τρομοκρατικές παραγράφους του Ποινικού Κώδικα θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον επίσης την ανάκληση της υπηκοότητάς τους εάν είναι διπλοί υπήκοοι.

Η νέα νομοθεσία ρυθμίζει επίσης την ισλαμική θρησκευτική δραστηριότητα, ιδίως μέσω ενός υποχρεωτικού μητρώου όλων των ιμάμηδων, ενός μέτρου που επικρίνεται από εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας.

loading...