H ΠΑΛΑΙΆ ΕΘΝΙΚΉ ΟΔΌΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ-ΑΘΗΝΏΝ-ΒΕΡΟΊΑΣ, ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΊ ΩΣ, ΛΟΧΑΓΌΣ ΤΗΣ ΕΛΔΎΚ-ΚΎΠΡΟΣ 1974-ΣΩΤΉΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΆΚΟΣ.

Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.

Ως Ρωμαίικη Συνείδηση-Αφύπνιση Κουφαλίων και εν γένει ως ενιαίος Δήμος Χαλκηδόνας, καθώς κατά αυτόν τον τρόπο, μας αρέσει ατύπως βεβαίως και Ικανοποιούμαστε εν πολλοίς, ώστε να προσδιοριζόμαστε, ενθυμίζοντας μας, την Ρωμαίικη Ορθόδοξη Χριστιανική καταγωγή, της κληρονομικής παρακαταθήκης, δια της ένθεης Φιλοκαλικής Ταυτότητας μας. Παράλληλα δραστηριοποιούμαστε, ως μέσο επικοινωνίας εις το διαδίκτυο, εκτός από το προσωπικό μου facebook, συν τοις άλλοις και από το ημέτερο, πολλαπλώς χρονίως, τοπικό εμφανώς απαγορευμένο blog μας, ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot. Εν αντιθέσει όμως, οι υποτιθέμενοι επιφανείς ταγοί του τόπου μας, σαφώς το αποκρύπτουν οικειοθελώς εντέχνως, εσκεμμένως σκοπίμως, υπονομευτικά δολίως. Διότι ελέγχει κατάφωρα εν μέρει, καλοπροαίρετα πάντοτε, τις εντελώς ράθυμες, καλοβολεμένες υποτονικά αδιάφορες, καθεστωτικές αμιγώς συμφεροντολογικές ιδιοτελέστατες, κομματικές συνειδήσεις, του ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν, δια του δούνε και λαβείν, των πολυποίκιλων ανταλλαγμάτων τους. Επειδή εάν δεν υπάρχει κανένα απολύτως συμφέρον, τότε δεν υπάρχει και κανένα απολύτως ενδιαφέρον και ο νοών νοείτω. Εν συνεχεία Προτείνουμε εμφανώς ανεπιφύλακτα, να Ονομασθεί η Παλαιά Εθνική Οδός, Θεσσαλονίκης- Αθηνών-Βεροίας, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής της, διασχίζει τον Ενιαίο Δήμο μας, εν γένει της Χαλκηδόνας, ως Λοχαγού ΣΩΤΉΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΆΚΟΥ, με καταγωγή από το χωριό του Σκουταρίου Μάνης, της Ηρωικής Μπαρουτοκαπνισμένης ΕΛΔΎΚ-ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΔΎΝΑΜΗΣ ΚΎΠΡΟΥ εν έτη 1974. Εν τω μεταξύ σκοτώθηκε Ηρωικώς Μαρτυρικώς Θυσιαστικώς, εμπράκτως για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, μέσα στο εμπόλεμο μπαρουτοκαπνισμένο Ελληνικό Στρατόπεδο της ΕΛΔΎΚ, στις 12 το μεσημέρι, την 16 Αυγούστου του 1974, επί δημοκρατίας, του προκλητικά προβεβλημένου, επιλεκτικά μονομερώς αμετροεπώς, του Πρεσβύτερου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που κυβερνούσε με την Οικουμενική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, από τις 24 Ιουλίου. Εν αντιθέσει όμως, δεν δίστασε αλγεινώς, σε εμπόλεμη περίοδο παρακαλώ, να δηλώσει ενδοτικώς μειοδοτικώς, ότι η Κύπρος Κείταιν Μακράν. Παράλληλα και από εκείνη την στιγμή και μετέπειτα, θέλοντας και μη, έκλεινε το μάτι, υπονομευτικά δολίως, κομματικώς συμφεροντολογικώς, εις τους βάρβαρους αιματοπότιστους, εχθρικούς και επεκτατικούς Τούρκους, του Αττίλα εισβολέα, ότι δεν πρόκειται η Δημοκρατική πλέον Ελλάδα να επέμβει. Ως εκ τούτου αφήνοντας στην τύχη της, στην κυριολεξία, την θυγατέρα της την Κύπρο, στις ορέξεις των επεκτατικών Τούρκων. Εκ του διαχρονικού του, σωτήριου ιστορικού γίγνεσθαι, ο Ηρωικός μάχιμος εν πολλοίς, ευπατρίδης Λοχαγός, του σώματος του Μηχανικού, Σωτήριος Σταυριανάκος, πολεμούσε στην κυριολεξία, με τους λιγοστούς του Στρατιώτες της Ηρωικής ΕΛΔΎΚ, στην Πρώτη Γραμμή του Μετώπου, στην Κυριολεξία χωρίς να υπερβάλω διόλου, με μόλις 80 στρατιώτες του, στην λεγόμενη έμπροσθεν, του ακάλυπτου Στρατοπέδου του Β Υψώματος.

Επιπροσθέτως και τους εμψύχωνε επειγόντως, προτρέποντας τους παραινώντας τους, ότι κανένας, μα απολύτως κανένας, δεν θα υποχωρήσει από τα ορύγματα τους, καθώς το Ηρωικό Μπαρουτοκαπνισμένο, εμπόλεμο Στρατόπεδο της ΕΛΔΎΚ, θεωρείται η ίδια η Πατρίδας μας, η Μάνα Ορθόδοξη Ρωμιοσύνη της Ελλάδος. Εν προκειμένω και σκοτώθηκε μαρτυρικώς, θυσιαστικώς ομολογητικώς, όταν εξήλθε δια του αυξημένου Φρονήματος του, θέλοντας και μη, καθώς δεν είχε άλλη επιλογή, δια του απονενοημένου διαβήματος του. Εν ταύτα παράτολμα και σαφώς θαρρετά, ριψοκίνδυνα, από το μπαρουτοκαπνισμένο όρυγμα του, ώστε να καταφέρει να ακινητοποιήσει, ένα Τεράστιο Τεθωρακισμένο, εχθρικό επιθετικό Τούρκικο άρμα Μ-47, με μόλις για εφόδιο οπλισμού του, το ατομικό του περίστροφο. Τότε μέσα σε αναρίθμητα καταιγιστικά πυρά, της αποπνιχτικής εμπόλεμης ατμόσφαιρας, συν τοις άλλοις με την υπερβολική θερμοκρασία του καλοκαιριού, να τους περιλούζει. Εν τω μεταξύ, ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν, να τον συνοδεύουν, εν τάχει αναρριχήθηκε στο Τουρκικό άρμα, προσπαθώντας να σκαρφαλώσει επάνω, στο εχθρικό Κουβούκλιο, με την απέλπιδα κίνηση σωτηρίας, ότι ίσως θα είναι ανοιχτό, λόγω του υπερβολικού καύσωνα του καλοκαιριού. Εν αντιθέσει και δεν θα είναι κλειστό, όπως κανονικώς επιβάλουν οι κανόνες του πολέμου, ώστε ο εξαερισμός του, να μην δουλεύει, όπως άλλωστε επιτυχώς το είχε διαπράξει, Ηρωικώς Αξιοπρεπώς Οξυδερκώς, και στις 14 Αυγούστου, για να αρπάζει και σηκώσει από το μαλλιά, εναργώς σαν τον λαγό, ακαριαίως αυτομάτως, τον Τούρκο οδηγό του άρματος, και να τον εξουδετερώσει ακινητοποιώντας τον. Απεναντίας όμως, αυτήν την φορά, η τύχη του γύρισε την πλάτη εμφανώς, και μόλις σκαρφάλωσε επάνω στο άρμα, ένα διπλανό Τούρκικο Μ-47, τον διέκρινε στην αντάρα της φουρτούνας της μάχης του πολέμου, και με το 50άρη Πολυβόλο του, τον χτύπησε και τον σκότωσε ακαριαίως, αποκόπτοντας τον, την Ηρωική Κεφαλή του. Παράλληλα εκείνη την χρονική στιγμή, ο Οδηγός του, ο Ηρωικός Μάριος Βολακάκης με καταγωγή από την Κρήτη, που ήταν στο ίδιο μπαρουτοκαπνισμένο όρυγμα, εγκαταλείποντας το εν βρασμώ ψυχής, και τρέχοντας αλαφιασμένος, προς το άψυχο σώμα του, φωνάζοντας, Σκότωσαν τον Λοχαγό, Σκότωσαν τον Λοχαγό. Ενώ εκείνη την χρονική στιγμή, μόλις προσπάθησε να πλησιάσει εγγύτερα, το σώμα του, και εν τάχει να τον τραβήξει προς την δική μας την μεριά, δέχθηκε αναρίθμητα, εχθρικά πυρά βλημάτων και σκοτώθηκε και αυτός ακαριαίως, ο Ηρωικός Στρατιώτης της ΕΛΔΎΚ, δίπλα και πέριξ, στον Ηρωικό Λοχαγό του, τον Σωτήριο Σταυριανάκο.

Εν κατακλείδι αυτή θεωρείται εν μέρει, η εντελώς άγνωστη, σκοπίμως εντέχνως επιμελώς, περιθωριοποιημένη δια της απομονωμένης νοθευμένης λήθης, της απαγορευμένης σύγχρονης μας, κομματικής ιδιοτελέστατης, συμφεροντολογικής Ρωμαίικης Ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα την σήμερον εν έτη 2021, το Στρατόπεδο της ΕΛΔΎΚ, εις τον Κύπρο, που εδρεύει στην περιοχή της Μαλούνας της Λευκωσίας, εάν βεβαίως το προφέρω και ορθώς, φέρει το Όνομα του Ηρωικού Λοχαγού, ως ΣΩΤΉΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΆΚΟΥ, ενώ πέριξ του Στρατιωτικού Διοικητηρίου, δεσπόζει περίτρανα αγέρωχα η Προτομή του, ώστε να ενθυμούνται οι παλαιότεροι αλλά και να μαθαίνουν οι εντελώς ανιστόρητοι νεότεροι. Εκ νέου όπως επίσης, το Επίσημο Ελληνικό Κράτος, του παραχώρησε αναγνωρίζοντας τον Τιμητικώς, όλους τους Υπόλοιπους Ανώτερους Στρατιωτικούς Βαθμούς, εν γένει της Ιεραρχίας, που του όφειλε, καθώς του άξιζε άλλωστε, για την ηρωική του αυταπάρνηση, της Ομολογιακής θυσίας, δια της Τιμής, ως Τιμής Ένεκεν. Επομένως εμείς ως Τοπική άσημη και συνάμα απομονωμένη, περιθωριοποιημένη εν πολλοίς, δια της σκόπιμης εσκεμμένης τους απόκρυψης, καθώς μας έχουν επιβάλει, τα εκάστοτε πολυποίκιλα, κομματικά ακανθώδη, λαϊκίστικα στενά τοπικιστικά, συντηρητικά φθονερά και ζηλόφθονα, συμφέροντα τοις πάσι. Εν δυνάμει ως Ρωμαίικη Συνείδηση-Αφύπνιση Κουφαλίων και εν γένει όλου του καλοπροαίρετου φιλίστωρ, ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, ως ελάχιστο χρέος Τιμής, και εσαεί αιωνίου ευγνωμοσύνης, που του οφείλουμε, σε αυτόν τον εν μέρει, εντελώς Άγνωστο σύγχρονο απαγορευμένο Ήρωα, του Ρωμαίικου Ορθόδοξου Ελληνισμού, δια του ένθεου Προτύπου της Φιλοπατρίας. Εν τέλει προτείνουμε εμφανώς ανεπιφύλακτά, διότι μας ελέγχει κατάφωρα, η Ρωμαίικη ανήσυχη, Ορθόδοξη Χριστιανική Συνείδηση μας, δια της Αφυπνίσεως, έστω και πάρα πολύ χρονικώς ετεροχρονισμένα, άλλα κάλιο αργά παρά ποτέ. Υστερόγραφο η Παλαιά Εθνική Οδός, Θεσσαλονίκης-Αθηνών-Βεροίας, να πάρει επιτέλους ένα Όνομα, όπως της Πρέπει και ασφαλώς της Αρμόζει, Ταιριάζει εν πολλοίς, κάποιου ένθεου Προτύπου, δια της χειροπιαστής Φιλοπατρίας του, καθώς επέδειξε. Εν τω μεταξύ και να Ονομασθεί Επισήμως, με όλες τις απαραίτητες πρέπων Τιμές, μέσω των Αναρίθμητων Πινακίδων, να την συνοδεύουν, ως ΛΟΧΑΓΌΣ ΤΗΣ ΕΛΔΎΚ-ΚΎΠΡΟΣ 1974 ΣΩΤΉΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΆΚΟΣ. Συν τοις άλλοις και στην γενέτειρα μου τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, να πάψουν επιτέλους, επιλεκτικώς μονομερώς συμφεροντολογικώς, οι στείροι και άγονοι, προφανώς συντηρητικοί, ακανθώδεις μικροπρεπείς ιδιοτελέστατοι, κομματικοί τοπικισμοί. Απεναντίας και σαφώς να τους υπερβούμε, των αγκυλώσεων τους, μέσω της Μεγαλοπρεπής, Πανελλήνιας οξυδερκής, Οραματικής πλεύσης των νοημάτων, ώστε να του Παραχωρήσουμε, τον απρόσωπο Περιφερειακό των Κουφαλίων. Εν ολίγοις την πρώτη είσοδο, που συναντά ο εκάστοτε επισκέπτης, της εν λόγω περιοχής, αναγράφοντας με μία Τεράστια Επιφανή Πινακίδα, φαρδιά πλατιά, ως Περιφερειακός των Κουφαλίων, ΛΟΧΑΓΟΎ ΤΗΣ ΕΛΔΎΚ-ΚΎΠΡΟΣ 1974 ΣΩΤΉΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΆΚΟΣ, όσοι πιστοί προσέλθετε, εις τον αέναο αγώνα, της καθάριας Ρωμιοσύνης.

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Μην κάνετε παρέα με λύκους θα σας μάθουν να ουρλιάζετε, να κάνετε παρέα με Αετούς να σας μάθουν να πετάτε.

Λέμε δυνατά αυτά που οι άλλοι ψιθυρίζουν.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Θεριά οι άνθρωποι το φως δεν το σηκώνουν, χίλιες φορές να γεννηθείς τόσες θα σε Σταυρώνουν. Κώστας Βάρναλής.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.   

loading...