Προς το «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ»

Αγαπητοί φίλοι,

Σας παρακολουθώ από χρόνια και πάντα θαύμαζα το χιούμορ σας και την εξυπνάδα σας. Όμως, στην πρόσφατη επανεμφάνισή σας στο «OPEN» άλλα περίμενα και άλλα είδα.

Πρώτ’ απ’ όλα ας τονίσω ότι «όποιος εκτίθεται δημοσίως, πρέπει να αντέχει και την κριτική». 

Αυτό που ταιριάζει στην περίπτωσή σας είναι το «ώδινεν όρος και έτεκε μυν». Και ας γίνω σαφής.

Οι Αμερικάνοι έχουν εφεύρει το «κουτί με τα γέλια», το οποίο ενεργοποιούν μετά από κάποιο υποτιθέμενο αστείο, για να προκαλέσουν, ο ένας παρακινώντας τον άλλο, το γέλιο του ακροατηρίου. Είναι γνωστό ότι και το γέλιο είναι μεταδοτικό, όπως και το… χασμουρητό. Εσείς αυτό το κουτί το έχετε καταπιεί και το ενεργοποιείτε προτού ειπωθεί το αστείο! Το ακροατήριο μέσα στα πολλά χάχανα παρασύρεται και αυτό και αρχίζει να γελάει, χωρίς να ξέρει γιατί γελάει.

Πάμε τώρα στην εκπομπή.

Ξεκινάει με όμορφα βιντεάκια που σας έχουν στείλει διάφοροι «φίλοι» της εκπομπής και χρησιμοποιείτε ανέξοδα την προσφορά τους, εκμεταλλευόμενοι την προσπάθεια ορισμένων να βγουν από την… αφάνεια.

Μετά βάζετε το τραγουδάκι νηπιαγωγείου «βάλε ζακέτα» όπου τα παιδάκια το χαίρονται και μαζί καμαρώνουν και οι μαμάδες τους, που αυτομάτως ανεβάζουν την τηλεθέαση!

Μετά περνάτε στο κρύο αστείο, που παραείναι κρύο και που πολλές φορές δεν το καταλαβαίνετε ούτε εσείς οι ίδιοι. Μετά αρχίζετε τα αστεία ή αστειάκια που θριαμβεύει το εσωτερικό «κουτί με τα γέλια».

Μετά μπαίνουν οι διαφημίσεις που δεν τελειώνουν ποτέ και επανέρχεσθε με νέα έφοδο του «κουτιού» χρησιμοποιώντας το τελείως χαζό αστείο που είναι να βάζετε δικά σας λόγια σε διάφορους ομιλητές, χωρίς μάλιστα να είστε καλοί μίμοι. Τέτοια αστεία είναι απαράδεκτα. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι… «αστείος» βάζοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μιλάει για τον αγώνα ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ή για την «Eurovision» και την κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παίρνει τηλέφωνο τα «μεσημεριανά» και να κριτικάρει την συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο «Survivor» ή στο «master chef».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάνετε αισίως στο τέλος χωρίς κόπο, ανέξοδα και με πολύ λίγα πραγματικά αστεία, για τα οποία πέφτει «ομαδικό γέλιο». Μα, θα μου πείτε ότι έχετε υψηλή τηλεθέαση. Το παραδέχομαι. Όμως, αυτό είναι προς τιμήν σας και όχι προς τιμήν αυτών που σας παρακολουθούν. Σκληρή η αλήθεια, αλλά αλήθεια.

Αφού, όμως, μετέρχεσθε όλα αυτά τα αμφιβόλου ποιότητας μέσα για να προκαλέσετε, ανέξοδα, το γέλιο των παρασυρμένων, σας προτείνω μια εκπομπή με περισσότερο γέλιο, τελείως ανέξοδη και χωρίς να χρειάζονται σκηνικά και πρόβες.

Προσέξετε λοιπόν:

Θα βάζετε για ένα τρίλεπτο την συνεδρίαση της Βουλής. Πριν και μετά θα «σκάτε στα γέλια» και με την συνδρομή του «κουτιού με τα γέλια». Μετά, ένα τρίλεπτο από την συνεδρίαση και πάλι τα γέλια.

Αυτό θα επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέχρι να τελειώσει η εκπομπή. Θα διαπιστώσετε ότι η τηλεθέαση θα χτυπήσει ταβάνια.

Βέβαια, αν χρησιμοποιήσετε την συνταγή μου, μην λησμονήσετε και τα εύλογα… δικαιώματά μου.

Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι πιστεύω πως είστε γεννημένοι για καλύτερα πράγματα. Επίσης, ας προστατεύετε την ελληνική γλώσσα, αφού σας παρακολουθούν πάρα πολλοί.

Φιλικά

Γιάννης Μπέλλος

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

loading...