Γονείς εσείς είστε τελειωμένοι ,τουλάχιστον σώστε τα παιδιά σας ! Ξεκινά το παγκόσμιο πείραμα με εμβολιασμούς 5χρονων παιδιών – Εκστασιασμένος ο Μπουρλά της Pfizer


Την μελέτη της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών ανακοίνωσε στο Twitter ο CEO της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά.


Πρόκειται για μια ουσιαστική μελέτη για την περαιτέρω αξιολόγηση του εμβολίου η οποία σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά εάν επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, θα προστατεύσει τόσο την κοινωνία όσο και τα παιδιά.


Τι έγραψε ο ίδιος πιο συγκεκριμένα:


«Αν και τα δεδομένα δείχνουν ότι η σοβαρή νόσηση covid είναι σπάνια στα παιδιά, ο εκτεταμένος εμβολιασμός είναι ένα κρίσιμο εργαλείο προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε αρχίσει να δοσολογούμε συμμετέχοντες ηλικίας 5 έως 11 ετών σε μια παγκόσμια μελέτη».

Θυμίζουμε πως το εμβόλιο της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών έχει ήδη πάρει έγκριση σε ορισμένες χώρες, ενώ είναι θέμα χρόνου μέχρι ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) να δώσει το δικό του «πράσινο φως» για τα ευρωπαϊκά κράτη.


Εξάλλου ο ίδιος ο Μπουρλά μας είχε προϊδεάσει για τον εμβολιασμό των παιδιών δημοτικού μέχρι το τέλος του 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια :