Αλβανός ιστορικός: Γενοκτονίες των Οθωμανών Μουσουλμάνων στα Βαλκάνια

 “Η Δύση φοβάται την Τουρκία για αυτό επανέφερε τα περί γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι Χριστιανοί λένε ψέμματα για να αποκρύψουν όσα διέπραξαν οι Χριστιανικοί στρατοί” είπε ακόμη

«Αυτό που έγινε στους Οθωμανούς Μουσουλμάνους αγνοείται» είπε προκαλώντας εντύπωσηο Αλβανός ιστορικός και συγγραφέας Όλσι Γιαζέτσι, ο οποίος ανέφερε ότι ενώ οι δυτικές χώρες αγνόησαν τις γενοκτονίες των Οθωμανών Μουσουλμάνων στα Βαλκάνια, αναγνωρίζοντας τα γεγονότα του 1915 ως «γενοκτονία των Αρμενίων», έβλαψαν μουσουλμάνους που ζούσαν στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Μιλώντας στο Balkan News, ο Jazexhi δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο οι Αρμενιοί ισχυρισμοί επανήλθαν στην ημερήσια διάταξη ήταν ο φόβος που δημιουργήθηκε στη Δύση από την ενίσχυση της Τουρκίας .

Για τον Αλβανό ιστορικό η τοποθέτηση του Joe Biden έγινε για να ασκήσουν πίεση στην περιοχή. “Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για την αυξανόμενη δύναμη της Τουρκίας στην περιοχή. Η καθιέρωση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 και ο αγώνας της Τουρκίας ενάντια στο δίκτυο Γκιουλενιστών προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στη Δύση. Η Τουρκία δεν ενεργεί πλέον σαν αποικία του ΝΑΤΟ , αλλά ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που δίνει προτεραιότητα στα εθνικά της συμφέροντα. Η Τουρκία δεν είναι πλέον αμερικανική μαριονέτα όπως ήταν στη δεκαετία του 1980” αναφέρει. Θεωρεί πως η αλλαγή δεδομένων φάνηκε με τον τελευταίο πόλεμο της Τουρκίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την επιτυχή υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, με τη θαλάσσια αναμέτρηση με την Ελλάδα και με τα ζητήματα της Λιβύης,

“Η νίκη των Τούρκων κατά την εισβολή των Αρμενίων, ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Δύση. Η επιτυχημένη επιχείρηση της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν ενάντια στην παράνομη κατοχή των Αρμενίων στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν προκάλεσε φόβο πολλών ιμπεριαλιστικών κύκλων στη Δύση. Η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός έχουν δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ο φτωχός συγγενής της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπου οι χριστιανικές δυνάμεις τρέχουν και κάνουν ό, τι θέλουν . Υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , η Τουρκία έχει γίνει ένας γενναίος παίκτης στους διεθνείς στίβους της πολιτικής. Είναι μια αυξανόμενη μουσουλμανική δύναμη στη Μεσόγειο, τον Καύκασο και τα Βαλκάνια, και δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση των γειτόνων της, όπως έκαναν τα τελευταία 100 χρόνια. Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει την «γενοκτονία των Αρμενίων» είναι η απάντηση της Δύσης στην Τουρκία , η οποία επιστρέφει στον τομέα του διεθνούς γεωστρατηγικού ανταγωνισμού για να αποκτήσει δύναμη στη Μεσόγειο . Η αμερικανική κυβέρνηση χειρίστηκε τις δυτικές κυβερνήσεις τα τελευταία 100 χρόνια, αναγκάζοντάς τις να πολεμήσουν τους Τούρκους, και με αυτόν τον τρόπο υποβάλλοντας τους μουσουλμάνους στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν σε εθνοκάθαρση και μαζικές δολοφονίες, με βοήθεια από το λόμπι των Αρμενίων και τη Γαλλία” τόνισε…

 

Συνέχισε λέγοντας πως οι μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από τα ισλαμοφοβικά καθεστώτα που έθεσε στην περιοχή η Δύση τα τελευταία 100 χρόνια.

“Από το Συνέδριο του Βερολίνου του 1878, εκατομμύρια μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια σκοτώθηκαν ή εξορίστηκαν σε Ελλάδα , Βουλγαρία , Σερβία, Μαυροβούνιο και Ευρώπη. Οι Μουσουλμάνοι υπέστησαν σφαγές και γενοκτονίες στα νέα έθνη-κράτη που δημιουργήθηκαν στα Βαλκάνια. Το γεγονός ότι οι δυτικές κυβερνήσεις αγνόησαν τι έκαναν οι χριστιανικοί στρατοί στα Βαλκάνια στους Οθωμανούς Μουσουλμάνους μεταξύ του 1912 και του 1918, ενώ εγκρίνει νόμους για τη γενοκτονία των Αρμενίων, θεωρείται επιβλαβές από τους περισσότερους Μουσουλμάνους στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. (…) Το ζήτημα της «γενοκτονίας» έχει γίνει ένα πολιτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από τις εχθρικές δυνάμεις , ο ένας εναντίον του άλλου. Ακούμε ότι γίνεται λόγος για τη “γενοκτονία των Αρμενίων”, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τους μουσουλμάνους που υπέστησαν γενοκτονία στα Βαλκάνια, την Αλγερία, την εξόντωση των ιθαγενών Αμερικανών και των Αφρικανών. Κανείς δεν αναφέρει το εμπόριο σκλάβων”

Ο Olsi Jazexhi: καταλήγει υποστηρίζοντας πως η “βαλκανική ιστορία είναι γεμάτη ψέματα, αφηγήσεις και ιστορίες”. “Οι εθνικιστές καθολικοί και οι ορθόδοξοι σοβινιστές εφηύραν μύθους ότι οι Τούρκοι ή οι μουσουλμάνοι διέπραξαν γενοκτονία εναντίον ιθαγενών χριστιανών. Ο λόγος για αυτό είναι να υποκινήσουν το μίσος προς τους μουσουλμάνους και να δικαιολογήσουν τις σφαγές τους εναντίον μουσουλμάνων. Σερβία, Ελλάδα , Βουλγαρία στον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο χρησιμοποίησαν το ψέμα ότι «οι Χριστιανοί ήταν υπό πίεση» για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους” Τέλος εκτιμάει πως αναγνώριση της γενοκτονίας εναντίον των Αρμενίων από την αμερικανική κυβέρνηση είναι ένα επικίνδυνο βήμα όσον αφορά τη συνύπαρξη θρησκευτικών ομάδων στα Βαλκάνια, την Ανατολία και τον Καύκασο και για το μέλλον της ειρήνης σε αυτές τις περιοχές.

loading...