Δεν θα το πιστεύετε! Αυτή είναι η πιο πλούσια Ελληνίδα – Έχει στην τράπεζα 7,8 δισ. (vid)

 Μια ζωή σαν μυθιστόρημα, με φόντο τη χώρα των αντιθέσεων, του ακραίου πλούτου αλλά και της ακραίας φτώχειας, την Βραζιλία.

Η πλουσιότερη Ελληνίδα στη λίστα Forbes ονομάζεται Βίκυ Σάφρα και στις 13 Μαΐου βρισκόταν στη θέση 339 με τους πιο πλούσιους και ισχυρούς.

Τα νούμερα της περιουσίας της ζαλίζουν, με τον τραπεζικό της λογαριασμό να ανέρχεται σε 7.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το όνομά της άγνωστο στους πολλούς και η ζωή της όπως και η εικόνα της μακριά από τις κάμερες και τον τηλεοπτικό φακό.

Η 68χρονη Ελληνίδα και τα 4 παιδιά της κληρονόμησαν τη μυθική περιουσία της από τον σύζυγο της, τον πλουσιότερο Βραζιλιάνο, τον ιδιοκτήτη τραπεζών σε 3 ηπείρους και του πύργου Γκέρκιν στο Λονδίνο, τον Τζόσεφ Σάφρα.

Τραπεζίτης και ιδρυτής της τράπεζας SAFRA, έφτασε στην Βραζιλία το 1962 από τον Λίβανο και θεωρείτο ο πλουσιότερος άνδρας της Βραζιλίας και μέσα στους 40 πλουσιότερους άνδρες στον πλανήτη σύμφωνα με το Forbes. Γεννημένος στο Λίβανο στο Χαλέπι από οικογένεια με Εβραϊκή καταγωγή.

Tον Δεκέμβριο του 2020 η περιουσία σύμφωνα με τον οικονομικό Τύπο έφτανε τα 7,1 δισεκατομμύρια που μέσα σε μερικούς μήνες αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια φτάνοντας στα 7,8 δισ.

Η πάμπλουτη Ελληνίδα αποφεύγει τις κοσμικότητες και είναι επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος “Βίκυ και Τζόσεφ Σάφρα”, ενώ περνάει τον καιρό της στην πολυτελή κατοικία της στην Βραζιλία.

O Λιβανέζος επιχειρηματίας προέρχεται από ρίζα της οποίας οι τραπεζικές δραστηριότητες χάνονται στα βάθη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ακραία εργασιομανής, ο ίδιος τιμούσε τον κόπο των συνεργατών του με την μάλλον εκκεντρική του συνήθεια να πληρώνει τις υπερωρίες με κοσμήματα τα οποία έδινε στους υπαλλήλους του με απώτερο αποδέκτη τις συζύγους τους.

Στο 1969 ο Τζόσεφ Σάφρα θα παντρευτεί την Ελληνίδα Βίκυ Σαρφάτη, την οποία είχε γνωρίσει στην Ελβετία.

loading...