Επισημοποίηση του «ρουφιάνου»! Άγριες καταστάσεις στον πλανήτη, vid


 
Από την Κίνα με… αγάπη!

Η Κίνα έχει ξεκινήσει μια νέα εφαρμογή που θα επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν συμπολίτες τους που επικρίνουν το κυβερνών Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ή αμφισβητούν την ιστορία του στο διαδίκτυο.


Η εφαρμογή «ρουφιάνου» κυκλοφόρησε από την κινεζική ρυθμιστική αρχή στον κυβερνοχώρο, μαζί με μια αντίστοιχη τηλεφωνική γραμμή καταδοτών. Παρουσιάστηκε με αφορμή την 100ή επέτειο του Κομμουνιστικού Κόμματος τον Ιούλιο.


Η νέα πλατφόρμα θα στοχεύει όποιον επικρίνει το κυβερνών ΚΚΚ της δικτατορίας, αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή της ιστορίας της χώρας ή εμπλέκεται σε «παραπληροφόρηση».


Ο νέος ιστότοπος και η εφαρμογή παρουσιάστηκαν με υπερηφάνεια από την Κυβέρνηση της Κίνας στον κυβερνοχώρο (CAC), με τις αρχές να καλούν τους χρήστες να διαδραματίσουν «ενεργό ρόλο» βοηθώντας στον εντοπισμό «κακόβουλων ανθρώπων που παραμορφώνουν τα γεγονότα και προκαλούν σύγχυση» σε άλλους.


Δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε τέτοιες εφαρμογές και στην Ευρώπη.


«Μερικοί άνθρωποι με απόκρυφα κίνητρα … έχουν διαδώσει ψευδείς ιστορικές δηλώσεις στο διαδίκτυο, παραμορφώνοντας κακόβουλα την πραγματικότητα, ενώ  συκοφαντούν και αρνούνται το Κόμμα, την εθνική και στρατιωτική ιστορία σε μια προσπάθεια να μπερδέψουν την σκέψη των ανθρώπων», ανέφερε η ανακοίνωση.


«Ελπίζουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην εποπτεία της κοινωνίας… και θα αναφέρουν με ενθουσιασμό επιβλαβείς πληροφορίες», καταλήγει η ανακοίνωση του Πεκίνου.


Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έρθει και στην Δύση για όσους αρνούνται, για παράδειγμα, την αποτελεσματικότητα των μέτρων περιορισμού με αφορμή τον κορωνοϊό.


Θυμηθείτε τι παθαίνουν οι «ανυπάκουοι» στην Κίνα:


Δεν υπάρχουν σχόλια :