Γιάννα Αγγελοπούλου καλεί …Γαλάτουλα – Υπανδρεύεται η Σακελλαροπούλου!

 





του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή* – 

Επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου η απόφαση της επικεφαλής των Εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, να καλέση τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αλλά και τέως προϊστάμενο της διοργανωτικής επιτροπής για την εθνική παρέλαση στη Νέα Υόρκη, κ. Πέτρο Γαλάτουλα, προκειμένου να αναλάβη την ευθύνη των εκδηλώσεων του οργανισμού από τώρα και στο εξής. Η χλιαρή έως αδιάφορη αντιμετώπιση που είχαν οι μέχρι τούδε εορτασμοί προβλημάτισε την ίδια όπως και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που της ανέθεσε το σχετικό άνευ χαρτοφυλακίου χαρτοφυλάκιο και αποφάσισαν από κοινού να ζητήσουν τη βοήθεια της χρυσής εφεδρείας του Ελληνισμού, της …Ωμογένειας δηλαδή και μάλιστα της Αμερικής που παραδοσιακώς υπερέχει και προεξέχει. Το τηλεφώνημα έκανε προσωπικά η κ. Αγγελοπούλου και βρήκε τον κ. Γαλάτουλα στο εξοχικό του στα Χάμπτονς κατά τη διάρκεια του αποδείπνου συνοδεία τε ηδυπότου και πούρου (αν και ο γιατρός του τά’χη κόψη). Ο πρώην πρόεδρος έθεσε εαυτόν χωρίς δισταγμό στη διάθεση της επιτροπής και δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να είναι απών από αυτό το κρίσιμο εθνικό προσκλητήριο, παραπονέθηκε μάλιστα γιατί της πήρε τόσο πολύ να του τηλεφωνήση! “Είμαι τόσον καιρό ανενεργός, εσύ τά’χεις κάνει θάλασσα και δεν με παίρνεις ένα τηλέφωνο εξ αρχής;”, φέρεται να είπε ο κ. Γαλάτουλας. “Εγώ έκανα μέχρι τέσσερις εκδηλώσεις την ίδια μέρα, Ελληνας υπουργός (Σκανδαλίδης) μου είχε ζητήσει να μην κάνω τόσες πολλές, ενώ πάνω από 2500 ομογενείς πρόεδροι υπέγραψαν επιστολή που με καλούσαν να μην διοργανώνω άλλες δραστηριότητες γιατί δεν προλάβαιναν να πάνε! Εσύ 10 ξενέρωτες σκάριασες και πνίγηκες σε μια κουταλιά νερό! Ακου Γιαννούλα, χωρίς τους σωστούς ανθρώπους εκδηλώσεις δεν βγαίνουν”! Υπάρχει δε και quid pro quo εν προκειμένω, αφού σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Γαλάτουλας για να αναλάβη την ηγεσία της επιτροπής απαίτησε από την κ. Αγγελοπούλου δέσμευση ότι θα τεθή επικεφαλής της προσπάθειας ανέγερσης ελληνικού πολιτιστικού κέντρου στη Νέα Υόρκη. “Εσύ ό,τι πης, εσύ ό,τι πης, θα κάνω εγώ λόγω τιμής, αρκεί ποτέ μη Μ’ αρνηθής, Πετράν μου”, απάντησε η Γιάννα ως μετενσάρκωση της Ρίτας Σακελλαρίου. “Βγάλε με εσύ από εδώ που έμπλεξα και μη σε μέλλη”!

Εξάλλου, αίσθηση έχει προκαλέσει η πρότασή του κ. Γαλάτουλα ως πρώτη εκδήλωση υπό την αιγίδα του να είναι αναπαράσταση του Χορού του Ζαλόγγου στον Ιερό …Βλάχο της Ακροπόλεως με συμμετοχή όλων των εν ζωή μελών των διοικητικών συμβουλίων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. Τον χορό θα σύρη φυσικά ο ίδιος… Στο τραγούδι θα είναι η διεθνούς ακτινοβολίας και λίαν δημοφιλής στην …Ωμογένεια σοπράνο (έχει ξεπεράσει σε φήμη και τον μακαρίτη τον Τζέημς Γκαντολφίνι) Αναστασία Ζαννή με το γκρουπάκι του Αμερικανικού Στρατού που κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο πρόσφατα. Για τις ανάγκες της συνεργασίας, η Αναστασία θα βαφτή …μαύρη όπως ήταν η ορίτζιναλ τραγουδίστρια.

Εν τω μεταξύ, έκλεισαν και οι εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια επικρατείας για τους …ωμογενείς υποψηφίους. Μετά το τηλεφώνημα της Γιάννας, την υποψηφιότητα στη Νέα Δημοκρατία φέρεται να έχη κλειδώσει ο Πέτρος Γαλάτουλας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει ο Νίκος ο Ανδριώτης, “πάντα μπροστάρης στους λαϊκούς αγώνες”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ετοιμάζει και το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο “Το …Χάλι της Γραβιάς”. Υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Ζιζανιοκτόνα-Φυτοφάρμακα είναι η εκπαιδευτικός Ελευθερία Οίκουτα, προσωπική επιλογή της Φώφης. Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, σε μία άκρως θεαματική ανατροπή θα είναι ο παλαίμαχος Παναγιώτης Μιχαλέας – όπως “βασιλέας”. Με την Ελληνική …Λύσσα ο καθηγητής Νίκος Αλεξίου, ο οποίος ολοκληρώνει και το πολυαναμενόμενο βιβλίο του όπου πραγματεύεται τη σχέση του Μεταξά με το κονιάκ και του Παπαδόπουλου με τα μπισκότα. Τη μεγάλη έκπληξη όμως έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κατεβάζει υποψήφιο τον …Μητροπολίτη Μεθόδιο! Για το Μέρα25 έχει κλειδώσει η αφεντιά μου, όπως αναφέρθηκε προ εβδομάδων σε μείζονος κυκλοφορίας “σάιτ” των Αθηνών. Από τότε γυρνάω τραγουδώντας “Σαϊτεμένο με έχεις” και αναμένω τηλεφώνημα του προέδρου Γιάνη για να συζητήσωμε τα επιμέρους, καθότι ο προεκλογικός αγών έχει ανάγκες, απαιτεί υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, πλουσιοπάροχες συνεστιάσεις – κανείς δεν έρχεται με …ταραμά και ντολμαδάκια λάτας – και γενικά χρειάζονται έξοδα παραστάσεως και …παρατάσεως καθότι έχουμε ακόμα Κόβιντ! Στο εν λόγω “σάιτ” αναφέρομαι ως “Δόκτορας Ρομποτής” και τους ευχαριστώ. Να διευκρινίσω όμως για να μην γίνη κανένα σκάνδαλο μετά και με παραιτήσουν, ότι ακόμη δεν έχω λάβει δίπλωμα για οικονομικούς λόγους από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή! Αρκετά όμως, γιατί όπως έλεγε και ο Πρόεδρος (γέρο Καραμανλής), “δεν έχω σενεθίσει να ομιλώ δια το άτομόν μο”!

Σε άλλα νέα τώρα, μετά την κατακραυγή για την παρουσία του συντρόφου της κ. Σακελλαροπούλου στην παρέλαση ως …τιμώμενο πρόσωπο, η πρόεδρος της Δημοκρατίας στα πλαίσια του “damage control” και για να βουλώση στόματα όπως είπε, πήρε τη μεγάλη απόφαση να σύρη τον Χορό όχι του Ζαλόγγου αλλά του Ησαϊα, αν και ακόμη δεν ξέρη τα βήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, ο σύντροφός της θα φέρη τον τίτλο του “Πρώτου Κυρίου της Χώρας” ενώ θα αλλάξη και το επίθετό του σε Σακελλαροπούλου προκειμένου να μην τίθεται θέμα ποιός άρχει σε ποιόν. Σκέψη να του δοθή και ο τίτλος του Προεδρικού Μαντζαφλαροφόρου στη λογική του Royal Consort του Πρίγκιπος Φιλίππου του Εδιμβούρδου, δεν προχώρησε επειδή θεωρήθηκε …σεξιστική καθώς σύμφωνα με τις νέες θεωρήσεις το μαντζαφλάρι δεν υποδηλώνει απαραιτήτως φύλο. Το μυστήριο αν και παραμένη μυστήριο, κατά πάσα πιθανότητα θα τελεστή στα Μετέωρα χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων Αμβροσίου με κουμπάρο το ζεύγος Κώστα και Δάφνης Σημίτη. Εν συνεχεία οι νεόνυμφοι θα πηδήξουν με αλεξίπτωτο προς την κατεύθυνση της Καλαμπάκας όπου ο δήμαρχος και οι τοπικές αρχές θα διοργανώσουν πανηγύρι προς τιμήν τους…

(Μην ενθουσιάζεστε κουφάλες, είναι πρωταπριλιά…)

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: Στις βασιλευόμενες δημοκρατίες η βασιλική οικογένεια έχει θεσμικό ρόλο, αποδίδονται τιμές σε όλα τα μέλη της. Στις προεδρικές ο θεσμός του προέδρου είναι μονοπρόσωπος. Δεν αποδίδονται τιμές σε συζύγους ή συντρόφους…

2) Νομίζω, θα ήταν καλύτερα ο πρωθυπουργός να έπαιζε τις κουμπάρες…

3) Όταν ακούς πολλά …κουμάσια, κράτα μικρό καλάθι!

4) Η ελληνική επανάσταση ήταν ταξική! Ο Μαυρομιχάλης διάβαζε αδιαλείπτως Τζων Λοκ, ο Κωλοκοτρώνης ήξερε τον Μαρξ απέξω και ο Παπαφλέσσας κοιμόταν και ξύπναγε με τον Μπακούνιν!

5) Ναι, η Ταϋλάνδη έχει αυστηρούς και εν πολλοίς δίκαιους νόμους και ένα πολύ οργανωμένο σύστημα! Θα ήθελε όμως κάποιος Έλλην να ζη εκεί ως ντόπιος; Καλύτερη η διαφθορά και ανοργανωσιά μας χίλιες φορές!

https://www.neohellenika.com/

loading...