Ράπισμα Αυστραλού ιστορικού στην Τουρκία: ''Είναι φυλακή εθνών''
Θέλουν να δημιουργήσουν ένα «εθνοτικά καθαρό» τουρκικό κράτος.


Αποκαλυπτικός ήταν ο Αυστραλός ιστορικός, συγγραφέας και συνταξιούχος, καθηγητής πανεπιστημίου Τζον Τούλι, περιγράφοντας την Τουρκία του σήμερα ως «φυλακή των εθνών».


Σε διαδικτυακό σεμινάριο στις 16 Απριλίου, που διοργανώθηκε από κουρδικές ομάδες αλληλεγγύης και την κουρδική κοινότητα, είπε "Από την ίδρυσή της το 1923, η Τουρκική Δημοκρατία υπήρξε φυλακή εθνών. Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο φυλακισμένος ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), είναι το ζωντανό σύμβολο αντίστασης στην καταπίεση αυτού του κράτους στον κουρδικό λαό. Για να υπάρξει πρόοδος προς μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη στην Τουρκία, πρέπει να απελευθερωθεί από τη φυλακή για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.

«Λέω,« φυλακή των εθνών », επειδή η Τουρκική Δημοκρατία κληρονόμησε τη γενοκτονική ιδεολογία στους νεότερους Τούρκους ηγέτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Και συνεχίζοντας είπε, «Μετά το 1915, οι νεότεροι Τούρκοι ξεκίνησαν τη φυσική εξόντωση, των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών λαών στην Ανατολία και την Ευρωπαϊκή Τουρκία. Πρέπει να προσθέσω ότι εξακολουθεί να είναι έγκλημα στην Τουρκία, αν κάποιος αναφερθεί στη γενοκτονία ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων, ίσως μισού εκατομμυρίου Ασσυρίων και εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων».

"Μία από τις πρώτες πράξεις της νέας Τουρκικής Δημοκρατίας, υπό την Mustapha Kemal, ήταν η απαγόρευση της κουρδικής γλώσσας. Αυτό ήταν μέρος ενός μεγάλου σχεδίου για την αφομοίωση των Κούρδων, χρησιμοποιώντας μεθόδους που αναπτύχθηκαν, στις προηγούμενες γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουν ένα «εθνοτικά καθαρό» τουρκικό κράτος. Από τη δεκαετία του 1930, οι Τούρκοι ηγέτες επέμειναν ότι οι Κούρδοι δεν υπήρχαν, · ότι ήταν «Τούρκοι του βουνού»

"Αλλά οι Κούρδοι δεν είναι Τούρκοι. Είναι πεισματάρηδες, περήφανοι, προσκολλημένοι στα έθιμα τους, στη γη τους και στη γλώσσα τους."

Ο καθηγητής Tully πρόσθεσε ότι, οι διαδοχικές γενιές αντιστάθηκαν σε αυτήν την καταπίεση. Επεξήγησε ότι "Το 2015, η Τουρκική κυβέρνηση, διέκοψε μονομερώς τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το PKK και συνέχισε τον πόλεμο στην ανατολική Ανατολία. Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και έχουν πείσει αρκετές δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας.

Ο καθηγητής Tully εξήγησε ότι, η Αυστραλία απαριθμεί σήμερα 25 τρομοκρατικές οργανώσεις". Είναι όλες βίαιες ισλαμικές, που στοχεύουν αδιάκριτα πολίτες και συμμετέχουν στο ISIS, το Jemaah Islamiyah, το Boko Haram και την Αλ Κάιντα. Τονίζοντας, "Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Κούρδοι της Ροζάβα της βόρειας Συρίας - επικουρούμενοι από το ΡΚΚ - έδωσαν το αίμα τους για να καταστρέψουν το ISIS, το πιο σημαντικό από αυτές τις βάρβαρες ομάδες".

Το PKK πρέπει να απαλειφθεί ως «τρομοκρατική ομάδα», υποστήριξε ο καθηγητής Tully, επισημαίνοντας την απόφαση της απόφασης του Βελγικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου που διαπίστωσε ότι, το PKK δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, επειδή είναι κόμμα σε μη διεθνή ένοπλη σύγκρουση ή εμφύλιο πόλεμο, όπου επιτρέπεται η χρήση νόμιμης στρατιωτικής δύναμης.

"Χιλιάδες Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένης της Leyla Güven, της φυλακισμένης πρώην συμπροέδρου του HDP, έχουν πραγματοποιήσει μακρές απεργίες πείνας, για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκιση του Öcalan και να απαιτήσουν, την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το PKK.


Καταλήγοντας, είπε ότι πρέπει να σημειώσουμε ότι εδώ στην Αυστραλία, μπορούμε να μάθουμε από αυτόν τον αγώνα.

Ιωαννης Χαρχαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :