Ανάσταση στις 9 ή στις 12 το βράδυ;

Ανάσταση στις 9 ή στις 12 το βράδυ; Το 2021 η Ανάσταση του Χριστού θα είναι μια διαφορετική Ανάσταση λόγω της πανδημίας. Ανάσταση 9:00 το βράδυ ή Ανάσταση 12:00 το βράδυ; Ποια ώρα είναι σωστό να γίνει η Ανάσταση; Έχει γίνει ποτέ άλλη φορά σε διαφορετική ώρα η Ανάσταση; Το Πάσχα του 2021 ένα διαφορετικό Πάσχα απ’ όλα τ’ άλλα.

Πώς έχει καθιερωθεί η τελετή της Αναστάσεως να γίνεται στις 12 τα μεσάνυχτα; Μπορεί να τελεστεί η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία πριν τις 12:00 τα μεσάνυχτα; Πώς μετράμε τις ημέρες της παραμονής του Ιησού Χριστού στον Άδη, μέχρι την Κυριακή του Πάσχα;

Η μεγαλύτερη γιορτής της Χριστιανοσύνης όπου ορίστηκε με απόφαση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου το 325 μ.Χ., το πως θα εορτάζεται. Η λέξη Πάσχα στην ελληνική απόδοση από τη λέξη Πεσάχ που είναι εβραϊκή, σημαίνει διάβαση ή αλλιώς πέρασμα και περνάμε από το θάνατο της αμαρτίας, στη ζωή από την Ανάσταση του Χριστού.

Η γιορτή της Αναστάσεως έχει ένα νόημα στη ζωή μας και όχι απλά υπενθύμιση ενός γεγονότος. Αυτό το νόημα χρειάζεται να κρατήσουμε από την εορτή.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...