Τους «χορεύει στο ταψί» ο Μένιος: Προσφεύγει στο ΣτΕ γιατί κινδυνεύει από την... 17Ν - Θέλει πάλι την φρουρά


 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας να ακυρωθεί ως «αντισυνταγματική» και «παράνομη»  η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς!


Στην προσφυγή του ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι η απόφαση, με την οποία απομακρύνονται οι  αστυνομικοί αλλά και τα συνοδεύτηκα οχήματα που είχαν διατεθεί για την 24ωρη φρούρηση του βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του.


Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί για τη φύλαξη του προσφεύγοντα, και τα οποία η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ είχε επιχειρήσει να τα κρατήσει κρυφά διαψεύδοντάς τα παράλληλα(!)  επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021. Ωστόσο, στις 31 Μαρτίου με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ άλλαξαν τα δεδομένα.


Ο Μένιος Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε που δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του. Επιπλέον, σημειώνει ότι οι αρμόδιες αρχές δεν τον κάλεσαν σε ακρόαση ως όφειλαν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση «στριμωγμένη» από το Φουρθιώτης-gate αναφέρει ότι θα προσφύγει στον οικονομικό Εισαγγελέα  «ζητώντας», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές « την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Μένιου Φουρθιώτη».


Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Μαξίμου: «Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», αλλά η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις καθώς το θέμα εκτός από την ποινική έχει και την πολιτική πτυχή του.


Αυτό τόσο για την αστυνομική προστασία την οποία διέψευδε όσο και για τα όσα κατήγγειλε  ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με τις απειλές και τα «μπραβιλίκια» του Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασία για επιδόματα των 60 και 60 χιλιάδων ευρώ που απαιτούσε ο παρουσιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :