Τσίπρας: Ξέρατε τι καφέ πίνει ο νέος που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη, για τον Λιγνάδη είχατε άγνοια! [VIDEO]


 Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο και αποδίδοντας του προσωπικά την ευθύνη για την στρατηγική έντασης, πόλωσης και διχασμού. Θίγοντας δε το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά φακέλωμα πολιτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέκρινε τα ακαριαία αντανακλαστικά των αρχών και του κυβερνώντος κόμματος για τον 29χρονο που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στη Νέα Σμύρνη, με τον 1,5 χρόνο εξαπάτησης της ΝΔ και της κυβέρνησης από τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη.


Το πρώτο πράγμα που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να εκφράσει τη συμπαράστασή του τόσο στα θύματα της ακραίας αστυνομικής καταστολής όσο και στον αστυνομικό που κακοποιήθηκε από την επίθεση χούλιγκαν την περασμένη Τρίτη. 


Ξεκαθάρισε δε πως δεν βρίσκεται στη Βουλή για να ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά για να τον κατηγορήσει για το κλίμα πόλωσης και διχασμού που καλλιεργεί επίτηδες προκειμένου να ξεφύγει από τις ευθύνες που προκαλεί η αποτυχία στην πανδημία και την οικονομία. «Σας κατηγορώ γιατί μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής σας, στη φθορά της κυβέρνησης και της εικόνας σας, αντιδράτε με ένα τρόπο όχι απλώς σπασμωδικό, επιπόλαιο, ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο. Επιστρατεύοντας την καταστολή αντί για την πειθώ, το ψέμα αντί για την αλήθεια, την εξαπάτηση αντί για το διάλογο» είπε και πρόσθεσε: «Και τελικά τον διχασμό αντί για την αναγκαία σε τέτοιες στιγμές κοινωνική ειρήνη. Υποσχεθήκατε ασφάλεια και αυτό που προκαλέσατε είναι ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας».


Το ακαριαίο φακέλωμα και η εξαπάτηση από τον Λιγνάδη επί 1,5 χρόνο


Ο Αλ. Τσίπρας καυτηρίασε την προσπάθεια στοχοποίησης του 29χρονου θύματος της αστυνομικής ασυδοσίας μέσω της δημοσιοποίησης των προσωπικών του στοιχείων και των πολιτικών του φρονημάτων. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία πως έδωσε σκονάκια στους βουλευτές για να στοχοποιήσουν το θύμα, βγάζοντας στη δημοσιότητα το φάκελο των πολιτικών του φρονημάτων. «Διαδίδοντας το όνομά του και τα πιστεύω του σε πανελλήνια μετάδοση. Λες και τα πολιτικά φρονήματα ενός πολίτη αποτελούν δικαιολογία για τη κακοποίησή του» σχολίασε και διερωτήθηκε: «Σε ποιες εποχές μας γυρίζετε κύριε Μητσοτάκη;». «Και αναρωτιέμαι πώς γίνονται ορισμένα πράγματα: Για τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη, μέσα σε λίγες ώρες ξέρατε και τι καφέ προτιμάει. Για τον Λιγνάδη που διορίσατε Καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό, εδώ και ενάμισι χρόνο είχατε πλήρη άγνοια και πέσατε από τα σύννεφα. Πολύ περίεργο δεν είναι ρε παιδιά αυτό το επιτελικό κράτος;» αναρωτήθηκε δηκτικά και χαρακτήρισε τον Κυρ. Μητσοτάκη «ενορχηστρωτή αυτής της έντασης».Με πληροφορίες από documentonews.gr.

https://www.opoligrafos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :