Ετοιμάζει τις ΗΠΑ για χούντα το Βαθύ Κράτος – Υψώνουν τείχος δεξιές Πολιτείες, vid


 Υπογράφουν συνεχώς διατάγματα αλλά υπάρχουν προβλήματα για το Βαθύ Κράτος...

Το Βαθύ Κράτος, από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, έχει αγνοήσει πλήρως τις όποιες διαδικασίες και κυβερνά με προεδρικά διατάγματα ετοιμάζοντας όλη την χώρα για χούντα!


Ο Λευκός Οίκος των διεθνιστών αναφέρει ότι ο Μπάιντεν «δεν έχει καιρό για χάσιμο».


Στις 14 ημέρες που βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο ο Μπάιντεν υπέγραψε 28 διατάγματα, 4 φορές περισσότερα από τον «φασίστα Τραμπ». Εκτός αυτών υπάρχουν και οι διακηρύξεις και τα μνημόνια, που έχουν εκτελεστικό χαρακτήρα.


Πάρα ταύτα, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπορεί να κυβερνήσει, παρότι οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.


Γιατί όμως;;;


ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ


Με αστραπιαίους ρυθμούς, επέβαλε μέτρα περιορισμού της ελευθερίας με αφορμή τον κορωνοϊό, ακύρωσε πολλές αποφάσεις του Τραμπ, δρομολόγησε, βάζοντας την υπογραφή του κάτω από 3 διατάγματα, την αναθεώρηση της περιοριστικής πολιτικής του προκατόχου του για την παράνομη μετανάστευση, ενώ πήρε αποφάσεις υπέρ των εκτρώσεων. Το πλεονέκτημα αυτών των διαταγμάτων από την οπτική γωνία του προέδρου είναι ότι μπορεί να τα εκδώσει χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου. Το μειονέκτημα: Δεν έχουν διάρκεια ζωής, επειδή δεν έχουν εγκριθεί από τα δύο νομοθετικά σώματα, Βουλή Αντιπροσώπων και Γερουσία.


Οι νόμοι έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ισχύος από ότι τα διατάγματα, που ο κάθε διάδοχος στο Λευκό Οίκο μπορεί να τα «διορθώσει» με μια υπογραφή, εκτός και αν επιβληθούν δικτατορικά!


Οι νόμοι προσφέρουν σημαντική ασφάλεια δικαίου. Κάθε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ μπορεί να θέσει προσωρινά εκτός ισχύος προεδρικά διατάγματα και μάλιστα σε ολόκληρη την επικράτεια.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ αξιοποιούν δεξιές Πολιτείες, οι οποίες υψώνουν τείχος στους διεθνιστές. Την περασμένη εβδομάδα ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας αποδέχθηκε αίτημα του εκεί υπουργού Δικαιοσύνης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και έθεσε εκτός ισχύος ένα από τα δύο προεδρικά διατάγματα της κυβέρνησης Μπάιντεν που αφορούσαν στην απαγόρευση απελάσεων.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ, οι κυβερνήσεις του Τέξας και Μισισίπι αποφάσισαν ότι αναστέλλουν όλες τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού συμπεριλαμβανομένης και της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.


ΚΑΝΟΝΑΣ Filibuster


Άλλο ένα πρόβλημα για τους διεθνιστές είναι ο λεγόμενος κανόνας Filibuster, που ισχύει πάνω από 100 χρόνια. Και στα δύο νομοθετικά σώματα αρκεί απλή πλειοψηφία για την ψήφιση νόμων. Στην Γερουσία όμως με τον κανόνα Filibuster υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, που προβλέπει ότι για να ξεκινήσει η ψηφοφορία σε συνηθισμένα νομοσχέδια θα πρέπει να εγκριθεί από πλειοψηφία 60 εκ των 100 γερουσιαστών.


Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν εκτός από την Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία με οριακή, ΩΣΤΟΣΟ, πλειοψηφία. Και τα δύο κόμματα διαθέτουν από 50 γερουσιαστές. Σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, που είναι επίσης πρόεδρος της Γερουσίας, έχει αποφασιστική σημασία, αλλά δεν συγκεντρώνουν τον αριθμό 60, εκτός και αν υπάρχουν διαρροή Ρεπουμπλικάνων προς την πλευρά των διεθνιστών.


Άραγε η προσπάθεια των διεθνιστών να ετοιμάσουν γρήγορα το έδαφος για επιβολή χούντας στις ΗΠΑ, θα οδηγήσει στην αύξηση της απόστασης μεταξύ Ουάσινγκτον και δεξιών Πολιτειών, ακόμα και στην απόσχιση μερικών από αυτών από την κεντρική εξουσία;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια :