KIΣΤΟΣ: ΤO ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κίστος ή Λάβδανο: Ένα βότανο φάρμακο για όλα

Κίστος – Λάβδανο ή Λάδανο -Κουνούκλα -Cistus incanus

Του Ulrich Arndt Κίστος ή Λάβδανο: Ένα βότανο φάρμακο για όλα


Ο μύθος λέει ότι έγινε ένα συμβούλιο πάνω στον Όλυμπο όπου οι Θεοί καθόρισαν ποια φυτά θα είναι θεραπευτικά. Οι θεοί όρισαν ότι ο Κίτσος θα θεραπεύει τους πολεμιστές που πληγώθηκαν στη μάχη. Αυτό ενόχλησε τις θεές, επειδή ήταν σίγουρες ότι το φυτό με τα λεπτά ρόδινα άνθη θα ήταν καταλληλότερο για την ομορφιά – εσωτερικά και εξωτερικά.


Το αποτέλεσμα ήταν ότι στον Κίστο ή λάβδανο δόθηκαν και οι δύο ιδιότητες, η θεραπευτική και η καλλυντική δράση.

Αναντίρρητα στον αρχαίο κόσμο τα βότανα ήταν πολύ δημοφιλή. Ιδιαίτερα η ρητίνη του Κίστου, το αποκαλούμενο λάβδανο, ήταν διάσημη σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου ως καλλυντικό και για την ενίσχυση και τα προβλήματα του δέρματος και της τρίχας.


Επιπλέον, εκτιμήθηκε ως θεραπεία για το λοιμό της εποχής και άλλων ασθενειών. Συνήθως, οι Έλληνες αγρότες και οι μοναχοί του χρησιμοποιούσαν τον Κίστο σαν θεραπευτικό ρόφημα για διάφορες διαταραχές του οργανισμού.


Προστατεύει την καρδιά και αποτοξινώνει

Σήμερα, αφότου ελέγχθηκαν οι εξαιρετικές θεραπευτικές δυνάμεις του Κίστου από την επιστήμη, δεν είναι πια μόνο στην Ελλάδα ένα δημοφιλές βότανο. Γεγονός είναι δε ότι το ρόφημα του Κίστου είναι τρεις φορές πιο ισχυρό από όσο το πράσινο τσάι.


Προστατεύει την καρδιά τέσσερις φορές καλύτερα από το κόκκινο κρασί και είναι αντιοξειδωτικό είκοσι φορές ισχυρότερο από τον φρέσκο χυμό λεμονιών. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από το ίδρυμα Lefo Ahrensburg.


Στη μελέτη τους, οι ερευνητές σύγκριναν διάφορα ροφήματα, χυμούς και κρασιά ως προς τη δυνατότητά τους να εξουδετερώσουν τις αποκαλούμενες ελεύθερες ρίζες όπως οι περιβαλλοντικοί ρύποι και τα επιβλαβή υποπροϊόντα του μεταβολισμού.


Γνωστοί καταστροφείς των ελεύθερων ριζών είναι

οι βιταμίνες Ε και C,

οι χρωστική ουσία β-καροτίνη και

τα φλαβονοειδή.

Εάν το σώμα δεν έχει αρκετά από αυτά τα αντιοξειδωτικά, οι τοξικές ουσίες μπορούν ελεύθερα να αναπτυχθούν με συνέπειες την πρόωρη γήρανση και ένα πλήθος διάφορων ασθενειών. Βλάπτουν, παραδείγματος χάριν, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, δημιουργώντας φλεγμονές.


Σαν άμεση βοήθεια, το σώμα παράγει χοληστερόλη για να επισκευάσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στα τοιχώματα, με αποτέλεσμα την άνοδο των επιπέδων χοληστερόλης η οποία επικάθεται στα σημεία δημιουργώντας αθηρωματική πλάκα. Γρήγορα η ροή αίματος εμποδίζεται και οι επιπτώσεις είναι


αρτηριοσκλήρωση,

υψηλή πίεση αίματος και άλλες

καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το φυτό του Κίστου είναι σε θέση να κάνει πολύ περισσότερα.

Ανακουφίζει σε προβλήματα του στομάχου, του εντέρου και δρα κατά της παχυσαρκίας. Είναι καταπραϋντικό, στυπτικό, σπασμολυτικό, κατά της αϋπνίας, ελαττώνει τα συμπτώματα της βρογχίτιδας, και είναι αναλγητικό. Είναι καλό να χρησιμοποιείται προληπτικά για την αποφυγή κρυολογήματος και άλλων ασθενειών.


Ο καθ. Claus Peter Siegers του πανεπιστημίου του Lubeck αποδεικνύει ότι ο Κίστος αποτοξινώνει το σώμα και αποβάλλει τα τοξικά βαρέα μέταλλα που προέρχονται από τον καπνό των τσιγάρων, των οδοντικών σφραγισμάτων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Στη μελέτη Sieger, οι καπνιστές έπιναν μόνο 50 μιλιγκραμ τσάι Κίστου δύο φορές την ημέρα.


Μετά από τέσσερις εβδομάδες, στο τέλος της εξέτασης, το επίπεδο καδμίου στο αίμα των συμμετεχόντων ήταν σημαντικά χαμηλότερο από πριν.

Ελληνική Επιστημονική Πατέντα Απενοχοποιεί για Πάντα το Κάπνισμα

Βιταμίνες που μας προστατεύουν από τη ρύπανση


ΚΙΣΤΟΣ – Ισχυρότερος από τη βιταμίνη Ε και C

Οι επιστήμονες του ιδρύματος Lefo ανακάλυψαν ότι ο Κίστος περιέχει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών: Ένα ποτηράκι του συγκεκριμένου ροφήματος ίδια επίδραση με μια καθημερινή δόση βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ).


Το γεγονός ότι ο Κίστος είναι επίσης ευεργετικός για το ανοσοποιητικό σύστημα ανακαλύφθηκε στα εργαστηριακά τεστ από το Δρ Vinzenz Nowak από το Bad Iburg. Ήδη ένα φλυτζάνι του τσαγιού ημερησίως είναι ικανό για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα σημαντικά.


Περαιτέρω, ο Δρ Frank Petereit δήλωσε στη διατριβή του στο πανεπιστήμιο Munster ότι ο Κίστος βοηθά σε πολλές μυκητιακές μολύνσεις όπως mycosis, candida albicans. Επίσης, άλλοι επιβλαβείς μικροοργανισμοί όπως τα βακτηρίδια κολοβακτηριδίου και το  ελικοβακτηρίδιο, το τελευταίο εκ των οποίων προκαλεί και γαστρίτιδα, ελέγχονται από τον Κίστο.


Αυτή του η δράση είναι πολύ σημαντική για την εποχή μας επειδή κακή και ανθυγιεινή διατροφή και το αυξανόμενο στρες, αποσταθεροποιούν την ευαίσθητη ισορροπία των χρήσιμων βακτηριδίων στο έντερο πολύ γρήγορα με συνέπεια την αργή και κακή πέψη, την χρόνια κόπωση και την έλλειψη ενέργειας.


Το τσάι του Κίστου βελτιώνει όλα αυτά και υποστηρίζει την υγιή βακτηριακή πανίδα.

Η αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας έχει δυσάρεστες συνέπειες


Ο Petereit επίσης ανακάλυψε ότι ο Κίστος ανακουφίζει από διάφορες μορφές φλεγμονών.

Χρήση σε περίπτωση φλεγμονής των ούλων – ξεπλύντε το στόμα σας αρκετές φορές καθημερινά με το ρόφημα και, πρόσθετα, πιείτε δύο ή τρία φλυτζάνια από αυτό.


Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι το τσάι του Κίστου έχει μια πολύ ισχυρή αντιική επίδραση στους ιούς της γρίπης ακόμη και μέχρι τον ιό των πτηνών (H7N7). Αυτό ανακαλύφθηκε από τους βιολόγους του «Institut fur Molekulare Virologie («ίδρυμα μοριακής ιολογίας») Munster.


Ο καθηγητής Stefan Ludwig του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Munster επισημαίνει ότι το καλύτερο πράγμα είναι ότι το τσάι δεν βλάπτει τα κύτταρα που επηρεάζονται από τον ιό. Αντίθετα με ότι συμβαίνει στις θεραπείες με τα αντιβιοτικά, ο ιός δεν αναπτύσσει οποιοδήποτε σημάδι αντίστασης.


Η χρήση του ενδείκνυται για περιπτώσεις:

Λοιμώξεων, δρα ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μύκητες,

Συμβάλλει στην καρδιαγγειακή σταθεροποίηση,

Βελτίωση της οστικής πυκνότητας,

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,

Πρόληψη κατά των ιώσεων της γρίπης,

Αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας,

Αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα,

Αποτελεί μακράν το καλύτερο αντιοξειδωτικό κατά των ελευθέρων ριζών,

Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση

Επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος

Δρα άμεσα στην Αμυγδαλίτιδα, στα Εκζέματα, στις Ιογενείς ασθένειες και στην Ακμή,

Βοηθά άμεσα στην εντερική περιοχή

Είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις κονδυλωμάτων και στον έρπη,

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά σε περιπτώσεις τσιμπουριών

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προφύλαξη και τη θεραπεία ταυτόχρονα του καρκίνου. Ιδιαίτερη έμφαση εδώ είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Κίστος – Το καλλυντικό βότανο

Εάν κάποιος βάλει στο δέρμα τσάι Κίστου δύο φορές την ημέρα, θα έχει μια σημαντικά καθαρότερη και υγιέστερη υφή. Ακόμη και σε δέρματα με ακμή και νευροδερματίτιδα θα δείτε διαφορά μετά από τέσσερις εβδομάδες.


Οι μελέτες του καθηγητή Weiling’s στο Altenberge καθώς επίσης και μια πρακτική μελέτη από τον Δρ Reiner Wobling στο Bad Rothenfelde επιβεβαίωσαν αυτήν την άποψη.


Οι δοκιμές από τον καθηγητή G. Wiese σε Hamm απέδειξαν ότι χάρη στο λάβδανο η εμφάνιση του δέρματος βελτιώθηκε σε 61 από τους 95 ασθενείς που έπασχαν από νευροδερματίτιδα, πράγμα που μέχρι τότε αντιμετωπίζονταν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.


Το μυστικό αυτών των καταπληκτικών αποτελεσμάτων του Κίστου είναι το ότι διαθέτει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο φλαβονοειδών.


Ορισμένες ωφέλιμες ενώσεις που περιέχει επίσης, είναι οι αποκαλούμενες Πολυφαινόλες. Ο Κίστος ανήκει στην ομάδα φυτών με το πιό υψηλό επίπεδο αυτών των ενεργών ουσιών. Σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις, βρίσκονται επίσης σε άλλα υγιεινά τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια και το κόκκινο κρασί. 


Η «Deutsche Gesellschaft fur Ernahrung» («γερμανική ένωση για τη διατροφή») υπογραμμίζει:

«Τα πλούσια σε πολυφαινόλες τρόφιμα, αποτρέπουν τα κύτταρα από την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή, σταθεροποιούν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ υποστηρίζουν τη βιολογική δραστηριότητα της βιταμίνης C».


Φροντίδα δέρματος με Κίστο

Πλύσεις δέρματος: Φαγούρα, ερεθισμένο δέρμα, νευροδερματίτιδα, ακμή ο Κίστος τα ηρεμεί πολύ γρήγορα: καθαρίστε με το αραιωμένο τσάι (10g του τσαγιού σε 200ml του νερού, ζεστάνετε για περίπου 5 λεπτά) το δέρμα με ένα σφουγγάρι δύο φορές την ημέρα και αφήστε το να στεγνώσει πάνω του.


Επιπλέον πιείτε τουλάχιστον ένα ποτήρι του τσαγιού Cistus ημερησίως, καλύτερα πριν από το πρόγευμα το πρωί. Η θεραπεία του δέρματος πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 4 έως 6 εβδομάδες.


Κατάπλασμα: Στη λαϊκή ιατρική ο Κίστος εφαρμόζεται επίσης σαν κατάπλασμα. Για τις βακτηριακές μολύνσεις, τις αιμορροΐδες και τις αλλεργίες το φυτό βράζεται για λίγο σε νερό, τοποθετείται σε ένα μπλέντερ και γίνεται πολτός. Το εφαρμόζετε στην προβληματική περιοχή, το αφήνετε να απορροφηθεί για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν το ξεπλένετε.

Οι Έλληνες είμαστε τυχεροί, γιατί στη Γη μας, φύεται ένα βότανο που όμοιό του δεν υπάρχει σε δύναμη.

Ο κίστος ή λάδανο ή αλαδανιά ή λάβδανο, είναι ένα βότανο γνωστό χιλιάδες χρόνια, για τις εκπληκτικές του ιδιότητες.

To φυτό, περιέχει μια #αποθήκη απο #πολυφαινόλες και φυτο-θεραπευτικά στοιχεία, που μόνο ένα μέρος έχει μελετηθεί επαρκώς, για τις άκρως θεραπευτικές του ιδιότητες (Vogt & Gülz 1994).

Η  δύναμη του, στηρίζεται κυρίως στις #αντιπαρασιτικές του ιδιότητες απέναντι σε βακτήρια, μύκητες, σε απλούς Ιούς,

αλλά και σε θανατηφόρους Ιούς, όπως ο Ιος HIV/AIDS αλλά και ο Ιος Έμπολα

(Guvenc et al. 2005, Rebensburg et al 2016).

Το φυτό δοκιμάστηκε απέναντι σε παράσιτα όπως σταφυλόκκοκος, εντεροβακτήρια, ψευδομονάδα, εσερίχια κόλι, 

αλλά και σε ισχυρότατους μύκητες όπως η κάντιντα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα 

(Chinou et al. 1994, Demetzos et al. 1997, Kalpoutzakis et al. 2001).

Eιδικά τα Τερπενοειδή (διτερπένια) στοιχεία του φυτού, έδειξαν εκπληκτικές ιδιότητες στη θεραπεία του δέρματος 

απέναντι σε νευροδερματίτιδες όταν χρησιμοποιήθηκε ως κομπρέσα (Demetzos et al. 1994, 1999, 2001).

Η επίδραση του φυτού δεν σταματά εδώ. 

Το 1998 μελετήθηκαν διτερπένια του Κρητικού Κίστου, απέναντι σε καρκινικά κύτταρα Λευχαιμίας, και καταγράφηκε η ισχύς του φυτού προκαλώντας τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων 

(Dimas et al. 1998).

Η μεγαλύτερη ισχύ του φυτού όμως, καταγράφεται απένατι στα παράσιτα και τις βλάβες του εντέρου. 

Απο τα 7 αντιπαρασιτικά βότανα που δοκιμάστηκαν, ο #Κίστος έδειξε την μεγαλύτερη #ισχύ απέναντι στο #Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού (Yeşilada et al. 1997,1999).

O Kίστος απέδειξε την δύναμη του απέναντι και στις ελεύθερες ρίζες!

Τα συστατικά του έδειξαν μεγάλη αντιοξειδωτική ισχύ απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι μέσα στις αιτίες για πολλές και σοβαρές ασθένειες.

 Προστατευτική δράση έδειξε και απέναντι στην οξείδωση της ηλιακής ακτινοβολίας (Attaguile et al. 2000).

Mάλιστα, οι κατεχίνες του φυτού είναι τόσο ισχυρές, που το καθιστούν 3 φορές ισχυρότερο αντιοξειδωτικό απο το πράσινο τσάι (Pomponio et al. 2003).

2-3  ποτήρια αφέψημα Κίστου καθημερινά, θα ενισχύσουν με απόλυτα φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό σας σύστημα. 

Ειδικά αν ο Κίστος, πάρει τη θέση της Νευροτοξίνης του καφέ (οπιοειδές), τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Επίσης το εκχύλισμα και το βάμμα του κίστου, μαζί με βάμμα πρόπολης, έχει εντυπωσιακές αντιπαρασιτικές ιδιότητες, 

ειδικά όταν συνδιαστεί με τα κατάλληλα αντιμυκητισιακά, αντιβακτηριδιακά και αντιελμινθικά βότανα, συντελώντας έτσι στην πλήρη αποπαρασίτωση του οργανισμού μας.


https://www.proionta-tis-fisis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :