Γιατί να βάλετε βούτυρο στον καφέ σας


 Μια σειρά από γιατρούς και άλλους εμπειρογνώμονες ευεξίας ενθαρρύνουν τη χρήση του βουτύρου για καλύτερη γεύση και επίδραση του καφέ, αλλά και για ορισμένους λόγους υγείας…


Αντί για πρωινό γεύμα

Πολλοί άνθρωποι συνήθως δεν έχουν χρόνο να ετοιμάσουν ένα σωστό πρωινό πριν πάνε στη δουλειά. Φτιάχνοντας έναν “βουτυροκαφέ” μπορεί να είναι το τέλειο υποκατάστατο για το πρωινό σας, ως αντικατάστατο γεύματος και όχι ως συμπλήρωμα γεύματος. Αυτό το απλό μείγμα θα σας παρέχει τις θερμίδες και τα καλά λίπη που είναι απαραίτητα στο σώμα σας.

Ενέργεια για το πνεύμα και το σώμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καφές μπορεί να αυξήσει την επαγρύπνησή μας. Συμφωνά με τους υποστηρικτές του νέου αυτού hot-trend, ο καφές με βούτυρο θα σας δώσει επιπλέον ενέργεια για το σώμα και το μυαλό και θα αυξήσει τις γνωστικές σας λειτουργίες. Ένα άλλο όφελος του καφέ με το βούτυρο είναι ότι δεν θα έχετε καμία ενεργειακή πτώση όπως αυτή που πάντα παρατηρείται μετά την αρχική επίδραση της καφεΐνης στον απλό καφέ.

Καλό για την απώλεια βάρους; Και όμως!…

Παρά το γεγονός ότι το βούτυρο έχει πολύ λίπος και υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ο βουτυροκαφές ως αντικατάστατο γεύματος θα σας βοηθήσει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες αποθηκεύετε από τα υπόλοιπα γεύματα, χάρη στα συστατικά που έχει. Επιπλέον, το βούτυρο που είναι απαραίτητα αγνό και από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με χορτάρι περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, το οποίο έχει την ικανότητα να μειώνει το σωματικό λίπος.

Υγιή λιπαρά

Πίνοντας καφέ με βούτυρο θα πάρετε τα βασικά υγιή λιπαρά που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία των μεμβρανών και των ορμονών για καλύτερη γνωστική λειτουργία. Το βούτυρο περιέχει βουτυρικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις, την φλεγμονή και τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, αλλά και να ενισχύσει τα επίπεδα της ενέργειας σας την ίδια στιγμή.

Η ανάλυση…

Στο βίντεο που ακολουθεί από το Discovery Channel μπορείτε να δείτε την βασική ανάλυση του “φαινομένου” που λέγεται καφές με βούτυρο. Το βίντεο έχει και αγγλικούς υπότιτλους.Πώς να το φτιάξετε
Στο δεύτερο βίντεο, μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε και εσείς τον “βουτυροκαφέ” και να δείτε αν και πόσο σας αρέσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια :