Η τακτική του Ερντογάν

 Η τακτική του Ερντογάν είναι να εκβιάζει, και να περνει έτσι υποχωρήσεις από την  Ελλάδα. 

Και αφού πετύχει κάποιες, επαναλαμβάνει πάλι τις απειλές και ζητά περισσότερα, δίχως να σταματά κάπου.. Αυτό έχει επιπτώσεις στη διεθνή κοινή γνώμη που έτσι τις Τουρκικές απαιτήσεις τις θεωρεί σιγά σιγά νόμιμες. 

.                Το επιχείρημα της Αμερικής που μας έλεγε ότι αν αντιδράσουμε θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία, απευθύνεται ειδικά  στην  ελληνική ευθυνοφοβία  των  πολιτικών.  Με τον λιγότερο κόπο η Αμερική πετυχαίνει το καλύτερο γί αυτήν. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όσο δεχόμαστε ετσι φοβισμένα και παθητικά τις Τουρκικές απαιτήσεις τόσο πλησιάζουμε σε πόλεμο διότι αυτές θα φθάσουν εκεί που εμείς δεν θα έχουμε την δυνατότητα να χάσουμε τόσα εδάφη και συμφέροντα.

.                Όπως το βλέπετε οι Τούρκοι μας φέρνουν όλο και κοντύτερα σε αδιέξοδο που αργά η γρήγορα θα έχουμε να υπερασπίσουμε μια στρατιωτική σύγκρουση, καθώς οι Τούρκοι γίνονται ποιο αδιάλλακτοι  και αυξάνουν και τις διεκδικήσεις. Και να σκεφθείτε ότι από την αρχή των προκλήσεων τους έως σήμερα συνεχώς επιβάλλουν με κήρυξη πολέμου μονομερώς όλο και βαρύτερους όρους για να διαπραγματευτούμε με το διεθνές δικαστήριο. 

.                 Γιατί λοιπόν να μην θεωρήσουμε για ισορροπία ότι στην Χάγη θα διαπραγματευθούμε και τα 12 μίλια στο Αιγαίο.

Αλέξανδρος Δημητριαδης

loading...