Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ...Γάντια και όχι όπλο κρατά ο αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη !


 Τα υπηρεσιακά γάντια του και όχι όπλο, κρατούσε τελικά ο αστυνομικός της ομάδας «Δράση» που εμφανίζεται σε βίντεο από τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης να «προτάσσει» με το αριστερό του χέρι ένα άγνωστο αντικείμενο που μοιάζει με περίστροφο.


Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να κατέληξε η εσωτερική έρευνα ης ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το συγκεκριμένο «συμβάν» από τα πολύωρα επεισόδια την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ , στην συνέχεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, αναφέρει το tovima.gr.


Το στιγμιότυπο με τον «αστυνομικό που στρέφει το όπλο του προς άγνωστο άτομο» προερχόταν από βίντεο διαρκείας περίπου 10 λεπτών με κινήσεις μοτοσικλετιστών της ΕΛΑΣ αλλά και πεζών αστυνομικών σε περιοχή της Ν. Σμύρνης όπου προχωρούν σε σχετικούς ελέγχους.


Σε ένα σημείο λοιπόν ο συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας τεντώνει το αριστερό του χέρι και φαίνεται το σχετικά ασαφές περίγραμμα του «όπλου». Ωστόσο από την έρευνα της ΕΛΑΣ εντοπίσθηκε ο εν λόγω αστυνομικός ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι κρατούσε τα γάντια του και έκανε νεύμα στον οδηγό του διτρόχου για την πορεία που θ ακολουθήσουν.


Κάτι που φαίνεται, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ « να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι άλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει «σχήμα», να μοιάζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κάτι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».


Υπηρεσιακοί παράγοντες σημειώνουν ότι η αναφορά του αστυνομικού επιβεβαιώνεται κι από άλλες μαρτυρίες, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι στην κατεύθυνση που κρατά τεντωμένο το χέρι του δεν υπήρχαν πολίτες ώστε να τους «σημαδεύει» . Όπως εξάλλου σ την εξέλιξη της κίνησης της μοτοσυκλέτας που φαίνεται ν ακολουθεί την πορεία που υποδεικνύει ο ένστολος. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διακρίβωση του συμβάντος

Δεν υπάρχουν σχόλια :