Ποιος κουνάει το βάζο;

 Αν μαζέψεις 100 κόκκινα μυρμήγκια και 100 μαύρα μυρμήγκια και τα βάλεις μέσα σε ένα γυάλινο βάζο, και το κουνήσεις βίαια, τα μυρμήγκια θα αρχίσουν αυτόματα να σκοτώνονται  μεταξύ τους. 

Οι μαύροι θα πιστεύουν ότι οι κόκκινοι είναι εχθροί και οι κόκκινοι θα πιστεύουν ότι οι μαύροι είναι εχθροί, όταν ο πραγματικός εχθρός είναι αυτός που κουνάει το βάζο. 

Λοιπόν, το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στην κοινωνία μας.

Άνδρες εναντίον Γυναικών.

Αριστερά εναντίον Δεξιάς.

Πλούσιος εναντίον φτωχου

Πίστη εναντίον Επιστήμης.

Νέος εναντίον Μεγάλου

Και τόσο πολλα….

Πριν αρχίσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας, 

θα πρέπει να αναρωτηθούμε:

Ποιος κουνάει το βάζο;

……..

Όλη η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί .Για άλλους φταίνε οι αστυνομικοί ,για άλλους οι πολιτικοί και για κάποιους οι πολίτες..θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γιατί δεν είναι μονο οι 300 τέρατα και όσοι κάνουν κακουργήματα και αυτές τις απανθρωπες πράξεις .. όλοι έχουμε μια ευθύνη  και μια υποχρέωση ως προς την κοινωνία μας και τον διπλανο μας. Αυτός που λέει ότι θέλει το κακό του άλλου επειδή έκανε  κάποιο κακούργημα  δεν είναι καλύτερος από αυτόν..αλλά έτσι έχουμε μάθει μέσα στο μίσος στο κουτσομπολιό και στο κράξιμο γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι από τον απέναντι και βέβαια αν ήταν αδερφός σας η φίλος θα τον είχατε δικαιολογήσει..που πήγε αυτή η ηθική και αυτή η συμπόνια γίναμε μια χώρα όπου ο άνθρωπος μισεί τον συνάνθρωπο του…βλέπεις μόνο βία και κάτω από άρθρα ανθρώπους που δήθεν δεν θέλουν τη βία αλλά την χρησιμοποιούν λεκτικά…σίγουρα ένας αστυνομικός έκανε κατάχρηση εξουσίας δεν σημαίνει ότι φταίνε όλοι όσοι φοράνε στολή.σίγουρα ένας πολίτης πέταξε μολότοφ κ χτύπησε έναν αστυνομικό δεν φταίνε όλοι οι πολίτες… κρίμα που η ανθρωπιά έχει εξαφανιστεί από μέσα μας .

loading...