Παγκόσμιες γεωπολιτικές και οικονομικες εξελίξεις

 Το επόμενο μεταναστευτικό κύμα είναι προ των πυλών της Ευρώπης που δεν έχει κάνει τίποτα για να το αποφύγει. Η Γερμανία εμφανίζεται βέβαια ευτυχής, επειδή αποφάσισε ο πρόεδρος Biden να αφήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν – οπότε μπορεί να κάνει και η καγκελάριος το ίδιο, ελπίζοντας πως για εκείνο το χρονικό διάστημα που οι Taliban δεν θα καταλάβουν επίσημα την εξουσία, θα έρχονται λιγότεροι Αφγανοί μετανάστες στην Ευρώπη. Εν τούτοις, ο Biden επιθυμεί μεγαλύτερη εχθρότητα των Ευρωπαίων απέναντι στη Ρωσία και περισσότερη στήριξη τους στην Ουκρανία – ενώ ο πρόεδρος Putin φαίνεται πως έχει χάσει κάθε ελπίδα ανάκλησης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων στη χώρα του. 

Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η σύγκρουση γύρω από τον Nord Stream 2 – αυτή που αφορά τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία, την οποία θέλουν να εμποδίσουν οι Η.Π.Α. Η αιτία είναι το ότι, επιθυμούν προωθήσουν το υγροποιημένο αέριο τους, εκτός του ότι φοβούνται τυχόν ευρύτερη συμμαχία της Γερμανίας με τη Ρωσία – ενώ αντίθετη με τον αγωγό είναι επίσης η Γαλλία, επειδή θα μειώσει τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια της στη Γερμανία. 

Μία πολύ χειρότερη είδηση είναι οι κατηγορίες που απηύθυνε δημόσια ο Biden – ο οποίος χαρακτήρισε δολοφόνο τον Putin, κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Το γεγονός όμως ότι, μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του, ο Biden διέταξε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, δολοφονώντας δεκάδες ανθρώπους, σημαίνει πως δολοφόνος δεν είναι ο Putin – αλλά αυτός που βλέπει καθημερινά ο Biden στον καθρέφτη του. 

Όσον αφορά δε την οικονομία, η φούσκα διογκώνεται συνεχώς χωρίς να προκαλείται κραχ, όπως θα περίμενε ο καθένας – ενώ ο πληθωρισμός παραμένει στις αγορές παγίων, χωρίς να επηρεάζει τις τιμές των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μην έχει ημερομηνία λήξης – αφού είναι αδύνατον να συνεχίσει να υπομένει τη ληστεία του το 99% των ανθρώπων για πάντα. Να παραπλανώνται οι Πολίτες με την πανδημία για να μη βλέπουν τη φτώχεια που απειλεί να τους πνίξει – ειδικά οι Έλληνες που στηρίζονται από την κυβέρνηση με δανεικά που κάποια στιγμή θα τελειώσουν, ενώ θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα ακόμη πιο οδυνηρό μνημόνιο.

loading...