Α και τελικά τι είπαμε, μεταδίδεται ο κοβιντ στα σχολεία ή όχι;

 Είχα την εντύπωση ότι η ιδιοφυής κίνηση με τα ανοιχτά παράθυρα θα το έλυνε το πρόβλημα. Τι, όχι; Δεν λειτούργησαν οι μάσκες πανιά βάρκας; Τα παγουράκια; Η απομόνωση παιδιού με γονείς και αδέρφια στην οικογένεια να συνεχίζουν να πηγαίνουν παντού; 

Και να φανταστεί κανείς ότι αλλού κάνουν κάτι μάταια πράγματα όπως μικρότερα σχολικά τμήματα, περισσότερα σχολικά κτίρια, περισσότεροι καθηγητές, εμβολιασμό εκπαιδευτικών και προσωπικού, εβδομαδιαία καθολικά τεστ, ενεργό ιχνηλατηση περιστατικών, καθολικες τακτικές δειγματοληψίες, διαφορετικά σχολικά ωράρια, διαφορετικές ώρες παράδοσης και παραλαβής παιδιών, αύξηση χρόνου εκτός κτιρίου μαθήματα εκτός κτιρίου, περισσότερες ώρες γυμναστικής, αύξηση προσωπικού καθαριότητας. 

Α και τελικά τι είπαμε, μεταδίδεται ο κοβιντ στα σχολεία ή όχι; Είναι ο συνωστισμός μόνο εκτός; Δεν μου είναι ακόμα ξεκάθαρο από τα λεγόμενα κατά καιρούς της επιτροπής. Ίσως μας το ξεκαθαρίσουν καλύτερα κάποιοι ταλαιπωρημένοι δάσκαλοι και καθηγητές που κόλλησαν.. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ατομική μας ευθύνη είναι μεγάλη, εμείς φταίμε με την απερισκεψία μας που είναι κλειστά τα σχολεία. Για αυτό θα μείνουμε μέσα και θα σταματήσουμε να παίρνουμε καθαρό αέρα περπατώντας έξω. Μόνο να ψωνίζουμε όλοι μαζί στο σούπερ μάρκετ πριν τις 6 και να βλέπουμε mainstream media αποφεύγοντας την παραπληροφόρηση των social media. 

Τι ζούμε

loading...