ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ-ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΠΩΣ ΑΠΟΚΟΨΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


«Αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου» 
Ιησούς Χριστός.


Γράφει ο Ιωάννης Βαρκάρης.

Φέτος οι Νέο Έλληνες γιορτάσανε τα 600 χρόνια σκλαβιάς τους και επ ευκαιρίας των μεγάλων εορτασμών και των συγκινητικών εκδηλώσεων σε όλη την αποικία των αγγλογάλογερμανών είπα να γράψω ένα άρθρο

για τις νέες γενιές τις οποίες ενδεχομένως οι παλαιότεροι έχουν σταματήσει να σκέφτονται ή για να ακριβολογώ η γερουσία της Ελλάδας και του πλανήτη λόγο του ατομισμού και του άκρατου εγωισμού τους έχουν μετατραπεί σε γενιά καιάδα που τρώει τα παιδιά της.

Πριν από χιλιάδες χρόνια ήρθε στην γη κάποιος που ονομαζόταν Ιησούς Χριστός και με τα όσα κήρυξε άλλαξε για πάντα την αντίληψη που είχαν έως τότε οι άνθρωποι. 

Το κήρυγμα του Ιησού ασχέτως αν το πιστεύει η όχι κανείς είναι γενικώς αποδεκτό πως είναι το πιο σημαντικό γεγονός που συνέβη ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία,διότι εξαιτίας αυτού του κηρύγματος δεν άλλαξε απλώς η ζωή κάποιων ατόμων,ούτε άλλαξε απλώς η θρησκεία κάποιων κρατών ούτε καν άλλαξε απλώς η ανθρώπινη ιστορία για πάντα. 

Συνέβησαν και αυτά αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό από αυτά που συνέβησαν. Το πιο σημαντικό που συνέβη με το κήρυγμα του Ιησού είναι ότι ο άνθρωπος μετατράπηκε σε απευθείας συνομιλητή του Θεού. 

Καμία θρησκεία κανένας πνευματισμός καμία επιστήμη και καμία τέχνη δεν το κατάφεραν αυτό ποτέ άλλοτε. Μόνο ο Ιησούς μας είπε πως να μιλήσουμε απευθείας με τον Θεό ως παιδιά του και πως να γίνουμε και εμείς, με την χάρη του, Θεοί.

Αυτό ήταν το σημαντικότερο κήρυγμα που ακούστηκε ποτέ στην ανθρωπότητα διότι κάθε τι άλλο απλώς δίδασκε τον Θεό ως κάτι το απόμακρο ως τιμωρό ή ως μια άπιαστη η και σκοτεινή έννοια. 

Έτσι λοιπόν για να μην μακρηγορώ το σημαντικότερο σημείο του κηρύγματος του Ιησού είναι ότι μέσω αυτού ο άνθρωπος καθίσταται απευθείας συνομιλητής με το Θείο. Χωρίς μεσάζοντες χωρίς γρίφους χωρίς κόλπα και κρυφές έννοιες. Τίμια και ειλικρινά. 

Το έχω ξαναπεί δεν είμαι Άγιος ούτε θεολόγος οπότε περιγράφω τα πράγματα με την απλή αμαρτωλή λογική μου. Όμως ο Χριστός ήρθε και για εμένα και ως εκ τούτου έχω δικαίωμα να περιγράφω αυτό που κατάλαβα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...