Για πρώτη φορά και στα σουπερμάρκετ! Φέρνουν «κύμα» πανικού στις κοινωνίες – ΒΙΝΤΕΟ


 Αφορμή για περισσότερα μέτρα και «αναγκαία εμβόλια»...

Όπως ίσως είδατε χθες, σε μία πρωτοφανή εικόνα, οι Γερμανοί έσπευσαν στα σουπερμάρκετ της αλυσίδας Aldi για να αγοράσουν τα πρώτα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου κατά του κορωνοϊού που πωλούνται στο εμπόριο, τα αποθέματα των οποίων εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικές ώρες, ενώ στο Ισραήλ υπάρχει πλέον σαφής διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη.


Η ανταγωνιστική αλυσίδα Lidl, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, έθεσε τα τεστ σε πώληση μέσω διαδικτύου κιτ τεστ κατ΄οίκον.


«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους εκείνους που έφυγαν με άδεια χέρια ότι νέα αποθέματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε εκπρόσωπος της Aldi στην εφημερίδα Bild.


Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι πως το γεγονός πως πλέον πωλούνται rapid test στα σουπερμάρκετ, θα προκαλέσει πανικό, καθώς πολλά από τα τεστ αυτά, σύμφωνα με ΜΜΕ, μπορούν να είναι ψευδή.


Έτσι, σε συνδυασμό πως με την  πραγματικότητα πως τα τεστ βγαίνουν θετικά ίσως και από παλαιότερα είδη κορωνοϊού, που κυκλοφορούσαν πριν τον COVID 19 στην ατμόσφαιρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί δραματικά και πλασματικά και άρα να επιβληθούν ακόμα σκληρότερα μέτρα και να θεσπιστούν περιορισμοί ή κυρώσεις για όσους δεν δέχονται τα εμβόλια, όπως συμβαίνει στο Ισραήλ και στην Γαλικία της Ισπανίας.


Θα φέρουν τα τεστ προς πώληση και στην Ελλάδα;Την ίδια ώρα, έχοντας εμβολιάσει πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού του, το Ισραήλ άρχισε να ανοίγει εκ νέου την οικονομία του ως μέρος της τελικής φάσης άρσης των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Οι περισσότερες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού σε εστιατόρια, επιτρέπονται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Θα πρέπει να παρουσιάσουν το λεγόμενο Green Pass, ένα πάσο δηλαδή που αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

 Πρόκειται για μια ιδέα που υποστηρίζεται πλήρως από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίο βρίσκεται σε στενή συνεργασία για αυτό το θέμα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :