O COVID-19 ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ…

Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑ

Πρόσεξε να πλυθείς λέει ο Άγγελος στον Δάντη πριν ανοίξει τις πύλες του Καθαρτηρίου με δύο κλειδιά, ένα ασημένιο κλειδί για τύψεις και ένα

χρυσό κλειδί για συμφιλίωση (σσ.σήμερα άγγελοι του σκότους πήραν τα κλειδιά της ανθρωπότητας). 

Στο σημερινό καθαρτήριο του COVID-19 ολόκληρη η δραματουργία υπαγορεύεται από το ένα και μόνον πράγμα: τον αριθμό R, του οποίου η αξία είναι το μέτρο της δυνατότητας του COVID-19 να εξαπλωθεί.

O AΡΙΘΜΟΣ R

Με απλά λόγια, μια τιμή R πάνω από 1 σημαίνει ότι το spread του COVID-19 μπορεί να αυξηθεί εκθετικά, μια τιμή κάτω του 1 σημαίνει ότι το spread του συρρικνώνεται. Έτσι κάτω από το 1, μπορούμε να βγούμε από το περίβλημα των αναγκαστικών lockodown.

Kαι όταν υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, μπορούμε να επιστρέψουμε – για όσους από εμάς είμαστε σε θέση – στον εγχώριο περιορισμό μας. Η τιμή του R μετατρέπει τον δείκτη Wall Street, τον δείκτη Footsie και τον Dow Jones ως το βαρόμετρο εκείνο που τώρα έχει τη μεγαλύτερη σημασία. 

Το R είναι ένας αριθμός που κυβερνά (σσ. ο Αριθμός ) και η αξία του εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εμάς, καθώς μόνο μέσω της κοινωνικής μας αλληλεπίδρασης διαδίδεται ο ιός. Τίποτα που επινοήθηκε από τη φύση δεν θα μπορούσε να είναι πιο δημοκρατικό, πιο απλό από τον R.

To μαρτύριο του Τάνταλου στην εικονική πραγματικότητα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...