Lockdown: «Καίγονται» 100 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως με το κλείσιμο

 Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι άκουσαν «παγωμένοι» την απόφαση της κυβέρνησης για καθολικό lockdown στην Αττική. Πώς αποδεικνύεται με απλά μαθηματικά το ότι το νέο αυτό «λουκέτο» θα αποτελέσει ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα στην οικονομία.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα κλείνει για δυόμιση εβδομάδες, με την οικονομία να δέχεται ένα ακόμα γερό πλήγμα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως το ολικό lockdown στην Αττική «κοστίζει» για ένα μήνα περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, αφού η Αττική αποτελεί την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της Ελλάδας και κατ’ επέκταση την «ραχοκοκκαλιά» της οικονομίας, με συμμετοχή περίπου 50% στο ΑΕΠ.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του Mega, η έκτακτη αυτή κατάσταση στην οποία μπαίνει η ελληνική οικονομία δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις Βρυξέλλες, καθώς και το 2022 η ελληνική οικονομία θα λειτουργεί χωρίς δημοσιονομικούς κανόνες.

Στο άκουσμα του νέου ολικού lockdown από την Πέμπτη, αρκετοί πολίτες… έτρεξαν το απόγευμα της Τρίτης, 09.02.2021, για να προλάβουν ανοιχτά τα μαγαζιά της Αττικής.

Τα ψαλίδια σε κομμωτήρια έχουν πάρει «φωτιά», ενώ παρόμοιες εικόνες είναι πολύ πιθανό να δούμε και την Τετάρτη, 10.02.2021, τελευταία μέρα δηλαδή πριν το σκληρό lockdown.

Εν τω μεταξύ η Αττική «βράζει» αλλά μια από τις μεγαλύτερες εστίες εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας, όπου σήμερα εντοπίστηκαν 206 κρούσματα.

Το λεκανοπέδιο «βράζει», με το κέντρο της Αθήνας να έρχεται αντιμέτωπο με μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. 206 σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πατήσια, Ομόνοια και Κυψέλη είναι οι πιο επιβαρυμένες συνοικίες.

Στο «κόκκινο» και τα δυτικά προάστια, με 108 μολύνσεις σε ένα 24ωρο. Περιστέρι, Ίλιον και Άγιοι Ανάργυροι δίνουν καθημερινά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Τα βόρεια προάστια έχουν αυξημένο ιικό φορτίο. 109 κρούσματα σήμερα, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στα νότια προάστια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Καλλιθέα, όπου υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων και στα σχολεία.

Ο ιός κατάφερε να ρίξει τα τείχη των Αθηνών. Η διασπορά είναι μεγάλη, όπως και τα δείγματα που εντοπίζονται με την βρετανική μετάλλαξη, ενώ ήδη το σύστημα υγείας δέχεται τους πρώτους τριγμούς.

loading...