ΠΡΟΒΛΈΨΙΜΗ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΊΑ.




Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.

Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω εκ των προτέρων, προφανώς συνέχεια του προηγούμενου κειμένου μου, με τίτλο επικεφαλίδας, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ ΥΠΟΤΙΘΈΜΕΝΗ ΣΥΜΠΌΡΕΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΦΙΛΊΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΎ, ΟΠΩΣ ΕΝΑΡΓΏΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΎ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΓΌ. Εν ολίγοις Προτείνω εμφανώς ανεπιφύλακτα, κατόπιν πάρα πολύς ενδελεχής και εμπεριστατωμένης εντρυφήσεως, δια της σκέψεως εν πολλοίς, να Μετονομασθεί η Κεντρική και Επιφανής Μεγαλοπρεπέστατη και Λαοπρόβλητη Πλατεία Αριστοτέλους της Συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης, ως ΑΠΟΣΤΌΛΟΥ ΠΑΎΛΟΥ. Διότι θεωρώ με βάση τα Θρησκευτικά μου Πιστεύω, λόγω του ότι με ελέγχει κατάφωρα η Συνείδηση μου, καθώς τα τοποθετώ σε πρώτιστη σειρά Προτεραιοτήτων, και όχι ως είθισται εις την εντελώς τελευταία ζυγαριά. Επιπροσθέτως προφανώς υπερτερώντας οι στείροι και άγονοι τοπικοί Εθνικισμοί, των ιδιοτελέστατων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Παράλληλα καθώς δεν τον Τιμούμε διόλου, όπως Πρέπει και του Αρμόζει, Αξίζει, Ταιριάζει εν πολλοίς, τον Κορυφαίο Απόστολο των Εθνών, τον ΑΠΌΣΤΟΛΟ ΠΑΎΛΟ, εναργώς το ίδιο το Στόμα μέσω της Επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, του Θεανθρώπου ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΟΎ. Εν αντιθέσει και ας μας επισκέφθηκε με Θεϊκή Άνωθεν Φώτιση, εντολής υπακοής εμφανώς, περίπου το 45μχ στην τότε ειδωλολατρίκη και συνάμα παγανιστική Ελληνική-Ρωμαίικη Θεσσαλονίκη, ώστε να Μεταλαμπαδεύσει και Εμφυσήσει Φανερώνοντας μας, το Ανόθευτο και εντελώς Άγνωστο για την εποχή εκείνη, εις το ακέραιο, στον τότε πλήρως ανενημέρωτο εις τα Πνευματικά ζητήματα, άξεστο και απνευμάτιστο άγευστο εν πολλοίς, ειδωλολατρικό κόσμο. Ως εκ τούτου Φανερώνοντάς μας και Αποκαλύπτοντας μας, το Σωτήριο Θεόπνευστο Ευαγγέλιο, του Θεανθρώπου Σταυρωθέντα και Αναστάντα Μεσσία του Κόσμου, και εν γένει της Απανταχού Οικουμένης του ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΟΎ. Επομένως δεν νομίζω πως τον τιμούμε διόλου, απεναντίας τον υποτιμούμε και συνάμα εν μέρει τον Προσβάλουμε, την Αξιομνημόνευτη και Αξιοπρόσεκτη, Αξιοσέβαστη Προσφορά του, και εν γένει την Θεόπνευστη πληθωρική του Παρουσία εις τον Τόπο μας. Καθώς μας άφησε ως Παρακαταθήκη κληρονομιάς, με μία σαφώς άσημη και πλήρως περιορισμένη, απόμακρη εν πολλοίς, Διεύθυνση Οδού-Δρόμου, στενότατη ως επί το πλείστο, και πάρα πολύ έγκλειστη. Εκ νέου εναργώς διασχίζοντας, ένα Μονοπάτι του δρόμου, καθώς με πάρα πολύ δυσκολία το διαπερνούνε δύο αυτοκίνητα μαζί αμφότερα, πέριξ του Τουρκικού Προξενείου, διασταυρώνοντας προς τα απόμακρα Υψηλά Κάστρα, της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία δεν σταμάτησα εδώ τις προσπάθειες μου, είχαν και περαιτέρω συνέχεια, δηλαδή δεν έγραψα ένα κείμενο περισσότερο ως διαμαρτυρία εκτονώσεως και τελείωσε, συνάμα ανέβηκε δημοσιευμένο στο δικό μας, εμφανώς φιλόξενο τοπικό αμιγώς Κουφαλιώτικο ιστολόγιο, το υποτιθέμενο Απαγορευμένο, τρόπος του λέγειν ασφαλώς.

Διότι εμφανώς προβάλει τις λεγόμενες Απαγορευμένες-Περιθωριοποιημένες, και πλήρως απομονωμένες  Ιστορικές και συνάμα Ορθόδοξες Θεολογικές ένθεες Αλήθειες, δια μέσω της Φιλοπατρίας των κατεξοχήν Προτύπων, με τίτλο tamystikatoubaltou.blogspot. Εν προκειμένω όπως επίσης και σε μερικά φιλικά ακόμη απόμακρα, ελάχιστα όμως περιφερειακά site, και τους ευχαριστώ εγκαρδίως ολοψύχως, δια την προβολή της Προωθήσεως, που έδωσαν στο εν λόγω θέμα του ζητήματος. Παράλληλα μαζί με τους λιγοστούς φίλους μου, τους συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας που καταβάλουμε, δια της κατά κόρον ένθεης Ορθόδοξης Θρησκευτικής μας Περισυλλογής, της Παρακαταθήκης, Αφυπνίσεως εν πολλοίς, ως επί το πλείστο, νιώσαμε την πρέπουσα ανάγκη να προβούμε και σε ένα βήμα περαιτέρω, ώστε να ενημερώσουμε τους καθολικούς Αρμόδιους και Υπεύθυνους, δια μέσω του Κείμενο μου. Εν τω μεταξύ στέλνοντας το εν λόγω Κείμενο, στα Προσωπικά e-mail, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κυρίου Κώστα Ζέρβα, της Αντιπολίτευσης δια του Κυρίου Ταχιάο, του Κυρίου Κώστα Ορφανού, του Κυρίου Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Κυρίου Ιωάννου Νασιούλα και Κυρίου Ιωάννη Κουργιανίδη, ως κατεξοχήν Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, τον Κύριο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Εν τω μεταξύ ενημερώσαμε και την τοπική Σεβάσμια Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και εν γένει όλες τις υπόλοιπες Μητροπόλεις της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, συν το Άγιο Όρος, αλλά και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κύριο Ιερώνυμο. Εκ νέου τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης τον Κύριο Θεόδωρο Καράογλου, με τους τοπικούς βουλευτές της Κυβερνώσας ΝΔ, δια των Κυρίων Σταύρου Καλαφάτη και Κώστα Γκιουλέκα, αλλά και τον Βουλευτή της Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, του Κυρίου Κώστα Χήτα, συν τοις άλλοις, όλα τα δημοσιογραφικά κανάλια της Θεσσαλονίκης, όπως την ΕΤ3, ΤV-100, ΒΕΡΓΊΝΑ ΤV, ASTRA ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΆΣ, ΔΙΟΝ της Κατερίνης, εφημερίδα Μακεδονία και εν γένει, όλα τα υπόλοιπα ενημερωτικά μέσα της Πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Άρα προσπαθήσαμε με τις λιγοστές μας δυνάμεις, να το προωθήσουμε μεταλαμπαδεύοντας το, όσο μπορούσαμε περισσότερο, για την λεγόμενη τιμή των όπλων το πράξαμε περισσότερο, ώστε να έχουμε την συνείδηση μας καθαρή, ότι τουλάχιστον εμείς προσπαθήσαμε να ονειρευτούμε μία Θεσσαλονίκη, με ακραιφνώς Πατερική Ορθόδοξη Θρησκευτική χροιά του χρώματος.

Εν αντιθέσει και δεν μείναμε άπραγοι και υποτονικά υποτελείς αδρανείς, δια της ως είθισται αδιαφορίας καθώς επιδεικνύουμε, ασχέτως βεβαίως εάν εκ των προτέρων και εκ προοιμίου, ήμασταν σίγουροι και απολύτως βέβαιοι, δυστυχώς δια του αποτελέσματος, των πεπραγμένων που θα ακολουθήσουν. Εν μεταξύ ως κατεξοχήν προβλέψιμη και πλήρως ελεγχόμενη κοινωνία που ανέκαθεν ήμασταν, ότι κανείς μα απολύτως κανείς, δεν πρόκειται άμεσα και ακαριαία να δραστηριοποιηθεί και εν γένει να αντιδράσει, Ορθοδόξως Χριστιανικά Αξιοπρεπώς Ασυμβίβαστα. Καθώς θα ερχόταν σε περαιτέρω θέλοντας και μη, σύγκρουσή με τα ιδιοτελέστατα ποικιλώνυμα στείρα τοπικιστικά Εθνικοθρησκευτικά συμφέροντα τοις πάσι, ώστε να ιδρώσει το καλοβολεμμένο και καλοαναθρεμένο καθώς πρέπει καθεστωτικό αυτάκι του, άλλωστε προσωπικώς θεωρώ τον εαυτό μου ρεαλιστή και συνάμα πραγματιστή και μη αιθεροβάμων ουτοπιστή, δια των άγονων ψευδαισθήσεων μου. Εν κατακλείδι νιώθω την περισσή ανάγκη να σας το εκμυστηρευτώ, ότι ΝΑΙ σπείραμε τον ένθεο σπόρο τον Καλό, του καρπού δια του Θεού, και προς Τιμήν μας αυτό, και μακάρι να υπάρξουν και μιμητές αυτής της προσπάθειας, πολύ καλύτεροι από εμάς, ώστε να το προωθήσουν περαιτέρω αρτιότερα εμπεριστατωμένα, εν μέρει περισσότερο το αναφέρω, ώστε να το καταγράψει και αποτυπώσει ανεξίτηλα στην μνήμη του, και ο λεγόμενος ιστορικός του μέλλοντος. Εν δυνάμει εάν βεβαίως του επιτρέψουν τα ιδιοτελέστατα πολυποίκιλα αμιγώς ορθολογικά, στοχαστικά δια του σχολαστικισμού της κατεξοχήν νοησιαρχίας, συμφέροντα τοις πάσι, ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν. Εν γένει αυτά που ολημερίς νυχθημερών ακαταπαύστως αμετροεπώς αδιακρίτως, προσκυνούν τον εκ δυτικής αιρετικής εσπερίας ορμώμενο, δια του ακραιφνώς καταναλωτισμού Φραγκολεβαντινισμού, τον θεό χρήμα και προσκύνα. Εν προκειμένω να καταγράψει καθάρια αμερόληπτη και αντικειμενική ιστορική διαδρομή, σπέρνοντας έναν καρπό του Θεού, εις το Κέντρο της ακολασίας της Πλατείας Αριστοτέλους, της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης, του Πολιούχου της Πόλεως του Μυροβλήτου Αγίου Δημητρίου και του επίσης Μεγίστου Αγίου της Πόλεως, του Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Εν συνεχεία μέσα σε αυτήν την εντελώς άνυδρη και εμφανώς άγονη γη, πλήρως απνευμάτιστη, από Ορθόδοξη Πατερική Εμπειρική κατήχηση της Θεολογίας, δια της Θεόπνευστης Ησυχαστικής Παραδόσεως, και ευελπιστούμε ενδομύχως, ότι κάποτε μελλοντικά επικείμενα, ίσως έρθουν καινούργιοι άνθρωποι σε αυτόν εδώ τον τόπο, προφανώς πολύ πιο Ορθόδοξα Αξιοπρεπείς και Ασυμβίβαστοι, καταρτισμένοι, Άξιοι εν πολλοίς από εμάς.

Ως εκ τούτου με πολύ λιγότερα Πολιτικά-θρησκευτικά βαρίδια να τους συνοδεύουνε, ώστε να τους αποτραβούνε προς τα οπίσω ως είθισται, για να μην εμπλακούνε στο εν λόγω θέμα. Επιπροσθέτως και με περισσότερη ελεύθερη διαύγεια, ευρυμάθειας βουλήσεως δια του πνεύματος, Ορθόδοξης θεολογικής γνώσεως, της κατηχήσεως καταρτίσεως εν πολλοίς, και κυρίως θαρρετής αποφασιστικής τόλμης, ώστε να υπερβούν την ακανθώδη στείρα, δια των τοπικών καθεστωτικών άγονων πεπραγμένων, για να  πράξουνε το αυτονόητο Θρησκευτικό τους καθήκον εις το ακέραιο. Εν αντιθέσει αυτό που διαχρονικώς πολλαπλώς χρονίως, δεν τολμούμε εμείς οι σύγχρονοι νεοέλληνες, ως κατεξοχήν υποτονικά υποτελείς πάρα πολύ κατώτεροι που είμαστε, δια της εμφανέστατης αδρανής μας αδιαφορίας, της εν γένει υποτέλειας και μη Ορθόδοξης Χριστιανικής υπερβάσεως. Εν τέλει όχι απλώς κινούμενοι εις την μετριότητα, αλλά πολύ κατώτεροι των ιστορικών και συνάμα Ορθοδόξων Θεολογικών πεπραγμένων, των αξιοκρατικών κριτηρίων, συμβάντων εν πολλοίς, συμπεριφερόμενοι στείρα και άγονα συμπλέοντας συναινετικώς δια της συζεύξεως, με τους παγανιστές τους εθνικούς ειδωλολάτρες. Εν τω μεταξύ αφού επιθυμείτε θα προβώ και σε αυτήν την κατώτερη απέλπιδα κίνηση, της κατεξοχήν κοσμικής συγκρίσεως, του προφανώς απονενοημένου διαβήματος, και μη της ορθής θεολογικής πλεύσεως και Κρίσεως. Καθώς εν μέρει από την μία μεριά, αναφερόμαστε στον Μεγαλύτερο Απόστολο των Εθνών, τον ΑΠΌΣΤΟΛΟ ΠΑΎΛΟ, που πέρασε και έζησε εμπράκτως επί της ουσίας, από την Πόλη της Θεσσαλονίκης, έστω και για πολύ σύντομο και περιορισμένο χρονικό διάστημα. Διότι εκδιώχθηκε αγρίως κακήν κακώς βιαίως βαναύσως, από τα ιδιοτελέστατα πολυποίκιλα, τοπικά καθεστωτικά Εθνικοθρησκευτικά συμφέροντα τοις πάσι, φανερώνοντας μας και αποκαλύπτοντας μας, τον Άγνωστο έναν και Μοναδικό Θεό, της κατεξοχήν Αγάπης και ταπεινώσεως εν πολλοίς, δια του Θεανθρώπου Σταυρωθέντα και Αναστάντα ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΟΎ. Εν αντιθέσει από την άλλη, προβάλουνε επιλεκτικώς προκλητικά, μονομερώς αδιακρίτως, τον Αρχαίο Έλληνα ακραιφνώς κοσμικό Παγανιστή-Ειδωλολάτρη Φιλόσοφο Στοχαστή Αριστοτέλη από τα Στάγιρα, που δεν γνώρισε διόλου εν ζωή την Πόλη της Θεσσαλονίκης, και προφανώς θεωρείται ξένο σώμα. Εν προκειμένω επιχειρηματολογώ, δια του ιστορικού ατράνταχτου στοιχείου του γίγνεσθαι, μέσω της ανόθευτης διαδρομής ότι, ο Έλλην Αρχαίος Φιλόσοφος Αριστοτέλης, ο Δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου έζησε τον 3 αιώνα πχ. Εν ολίγοις όταν δεν υπήρξε εν ζωή ακόμη η Πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς δημιουργήθηκε μετέπειτα από τον επίγονο του Έλληνα Μεγάλου Αλεξάνδρου τον αιμοσταγή Κάσσανδρο. Καθώς σκότωσε αγρίως βαναύσως αναλγήτως, τον ανήλικο και διάδοχο στον Θρόνο της Ελληνικής Μακεδονίας, τον 13χρονο υιό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με την μητέρα του και Γυναίκα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την Ρωξάνη. Επομένως αυτός ήταν εν μέρει, ο περιβόητος και προκλητικά προβεβλημένος, Αρχαίος Φιλοσοφικός Ελληνικός Κόσμος των επιστημών και των γραμμάτων τους, ενώ σας λέγουν προφανώς προπαγανδιστικά μονομερώς να τον θαυμάζετε, εν ολίγοις ένας κόσμος, που ο ένας σκότωνε τον άλλον ακατάπαυστα αγρίως και βαναύσως ανηλεώς, για να μην χάσει την καθεστωτική εξουσία.

Εν τέλει και έτσι αναγκάστηκε θέλοντας και μη, ο Θεός μας, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Αγίας Τριάδος, ο Μεσσίας του Κόσμου ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΌΣ, και ενσαρκώθηκε Προσωπείο ταπεινού Ανθρώπου, το λεγόμενο Άκακο αρνίο, με την ευλογία του Αγίου Πνεύματος, δια μέσω της Αειπάρθενου Θεοτόκου Παναγιάς μας, και κατέβηκε από τους απόμακρους αιθέρες του Ουρανού, για να μας συμφιλιώσει, εξημερώσει εν πολλοίς, από την εν γένει ανθρώπινη κοσμική, της στείρας ειδωλολατρίας βίαιης βαρβαρότητας, δια των κατεξοχήν αντιλήψεων, που κυλιόμασταν. Υστερόγραφο για την ιστορία του μύθου και θρύλου της παραδόσεως, διότι εγώ ανέκαθεν εν μέρει, την σεβόμουνα και την ασπάζομαι και ως Έλληνας Μακεδόνας, επειδή η Πόλη της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε προς τιμήν της αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ονόματι Θεσσαλονίκης. Καθώς ήταν γοργόνα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έβγαινε στην θάλασσα του Θερμαϊκού Κόλπου, θρηνώντας και αναζητώντας επειγόντως, ερωτώντας εναγωνίως, εάν ζει ο αδερφός της βασιλιάς Αλέξανδρος. Εν αντιθέσει ο Κορυφαίος Απόστολος των Εθνών Άγιος Παύλος, περίπου το 45μχ περιόδευσε αγογγύστως Ορθοδόξως Αξιοπρεπώς Ασυμβίβαστα, από την νεοσύστατη τότε Πόλη της Ελληνικής-Ρωμαίικης Θεσσαλονίκης, ώστε να μας Φανερώσει Αποκαλύπτοντας και Μεταλαμπαδεύοντας εμφυσώντας, την Αγία Τριάδα. Εκ νέου συμπεριφερόμενος και ενώνοντας, με το εν γένει Σωτήριο κήρυγμα του, εναργώς κινούμενος ως την απόμακρη Γέφυρα Επικοινωνίας των Ουρανίων, έναντι με τα γήινα Κοσμικά, ερμηνεύοντας μας Εμπειρικώς Χριστιανικά, τον Πατροπαράδοτο Τριαδικό και Τρισυπόστατο Αδιαίρετο και Ομοούσιο Δόγμα, δια του Θεού της κατεξοχήν αγάπης, του Σταυρωθέντα και Αναστάντα ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΟΎ. Εν ολίγοις κατέβαζε από τους απόμακρους Ουρανούς των αιθέρων, και μας μεταλαμπάδευε εμφυσώντας φανερώνοντας μας, το διαχρονικό Πατροπαράδοτο Σωτήριο Δόγμα του Θεοφώτιστου Ευαγγελίου Του Χριστού. Άρα ο Κορυφαίος Απόστολος των Εθνών, ο Άγιος Παύλος, δεν υπήρξε διόλου ξένο σώμα προς την Πόλη της Θεσσαλονίκης, και θα πρέπει επειγόντως κάποτε, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα, να Τιμηθεί με όλες τις Πρέπουσες Τιμές και τις Αξίες που του Αξίζουν, Αρμόζουν, αλλά και του Ταιριάζουν εν πολλοίς, και δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη, από το να του παραχωρηθεί ως Τιμής Ένεκεν, προς Τιμήν του, η Κορυφαία και Επιφανής Επιβλητική και Λαοπρόβλητη Κεντρική Πλατεία της Αριστοτέλους στην Συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, ο νοών νοείτω.

ΠΈΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΆ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΦΈΝΤΗ ΠΙΆΣΟΥ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΣΕ ΦΤΎΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΆΘΕΣΑΙ ΣΚΥΦΤΌΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΕΊΑ ΣΤΗΝ ΣΆΠΙΑ ΠΟΛΙΤΕΊΑ-ΚΟΙΝΩΝΊΑ.

ΛΈΜΕ ΔΥΝΑΤΆ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΨΙΘΥΡΊΖΟΥΝ.

ΑΝ ΛΑΧΤΑΡΆΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΕ ΞΈΝΟΥΣ ΜΗΝ ΕΛΠΊΖΕΙΣ ΠΆΡΤΗΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΆΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΑΛΛΙΏΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΊΖΕΙΣ.

Ο ΛΆΤΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ Ο ΒΑΛΚΑΝΊΔΗΣ ΔΉΜΟΣ ΕΚ ΚΟΥΦΑΛΊΩΝ TAMYSTIKATOUBALTOU.BLOGSPOT.     

loading...