Σε τέλμα η Ελληνική Οικονομία: Δραματική η μείωση των Τραπεζικών Καταθέσεων και Δανείων !!!

Με την άνοδο των μισθών, των συντάξεων και των επιχειρηματικών κερδών αυξάνεται η ροπή προς αποταμίευση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Οι αποταμιεύσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων τοποθετούνται στις τράπεζες. Με την άνοδο των τραπεζικών καταθέσεων, οι τράπεζες δύνανται να χορηγούν στους πολίτες καταναλωτικά δάνεια και να προσφέρουν στις επιχειρήσεις δάνεια για επενδυτικούς σκοπούς.
Αντιθέτως, όταν η χώρα διέρχεται φάση οικονομικής ύφεσης, το σκηνικό αντιστρέφεται και η οικονομική ανάπτυξη παραχωρεί τη θέση της στην οπισθοδρόμηση. Η εγχώρια οικονομία εισέρχεται σε φάση μαρασμού. Η κάμψη της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας προκαλεί τη συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ, με αναπόφευκτη συνέπεια την άνοδο της ανεργίας, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την ελάττωση στις πωλήσεις των επιχειρήσεων και τη μετατροπή των επιχειρηματικών κερδών σε ζημίες.
Εικονική αύξηση καταθέσεων την διετία 2018-2020 λόγω «Ηλεκτρονικού Χρήματος» και Lockdown
Το «Ηλεκτρονικό Χρήμα» αφορά τη ψηφιακή μεταφορά ενός χρηματικού ποσού (κεφαλαίου) μεταξύ δύο ή περισσότερων μερών άνευ της μεσολάβησης υλικού μέσου. Η μεταφορά του κεφαλαίου (χρηματικού ποσού) αποκαλείται “ψηφιακή”, γιατί γίνεται με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών πρακτικών, όπως είναι η χρήση του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.ο.κ.. Δυστυχώς, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν καταγράφει το μέρος των ιδιωτικών καταθέσεων όψεως που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό χρήμα.
Πασιφανές είναι ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σκοπίμως παραπληροφορεί τους πολίτες, ισχυριζόμενος ότι σε συνθήκες σφοδρότατης οικονομικής κρίσης και παραλυμένης της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας αυξάνονται οι ιδιωτικές καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/02/y-news-28022021.html
ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://ypervasitv.gr/blog/

loading...