BILL GATES:«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ».

 ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ TO “KOΠAΔI” ΟΙ ΥΓΕΙΑΝΙΣΤΕΣ

Γράφει η Megan Redshaw, JD

Ο Γκέιτς είπε στο CBS News ότι ίσως χρειαζόμαστε μια τρίτη δόση ενός διαθέσιμου εμβολίου, ή ένα «τροποποιημένο» εμβόλιο καθώς

ο ιός μεταλλάσσεται, αλλά η CHD RFK, Jr. ρωτά γιατί δεν έχουμε επικεντρωθεί αντίθετα σε στρατηγικές μη εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτικών φαρμάκων …

Με περισσότερους από 40 εκατομμύρια Αμερικανούς να έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer ή Moderna , ίσως χρειαστεί μια τρίτη δόση για να αποφευχθεί η εξάπλωση νέων παραλλαγών της νόσου, δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς την Τρίτη στο CBS News .

Τα σχόλια του Γκέιτς έρχονται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι τα τρέχοντα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά έναντι των πιο μεταδοτικών παραλλαγών της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής .

Οι Pfizer και Moderna δήλωσαν ότι τα εμβόλια τους είναι 95% και 99% αποτελεσματικά, αντίστοιχα, έναντι του αρχικού στελέχους του COVID. 

στόσο, ορισμένοι επιστήμονες αμφισβήτησαν αυτές τις δηλώσεις. Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι εταιρείες εμβολίων παραδέχθηκαν ότι τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τους ανθρώπους να μολυνθούν με COVID ή από τη μετάδοσή τους, αλλά είναι αποτελεσματικοί μόνο στη μείωση των συμπτωμάτων.

Ο Γκέιτς είπε στο CBS Evening News:

«Η συζήτηση τώρα είναι αν πρέπει απλώς να έχουμε μια πολύ υψηλή κάλυψη του τρέχοντος εμβολίου ή χρειαζόμαστε μια τρίτη δόση που να είναι ακριβώς η ίδια ή αν χρειαζόμαστε ένα τροποποιημένο εμβόλιο»

Οι εταιρείες εμβολίων των ΗΠΑ ψάχνουν να κάνουν τροποποιήσεις, τις οποίες ο Γκέιτς αναφέρει ως «συντονισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ







loading...