«Nα αλλάξετε τον τρόπο που ζείτε και δουλεύετε»: «Βόμβες» από την von der Leyen, vid

 Δηλώσεις με άμεσα ενδιαφερόμενους όλους εμάς…

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen εξέφρασε ανησυχίες για το μέλλον της δημοκρατίας και για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, για τις οποίες θα ζητηθεί, όπως όλα δείχνουν, να τεθούν υπό την κηδεμονία ενός κέντρου διοίκησης.

Η von der Leyen, όπως γράφει το ίδιο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να ενεργήσουν άμεσα σε σχέση με την φερόμενη «κλιματική αλλαγή».

 «Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και τον τρόπο που δουλεύουμε τις επιχειρήσεις», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια, η Πρόεδρος von der Leyen εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκλογή του εξίσου διεθνιστή Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, λέγοντας: «Χαίρομαι που οι ΗΠΑ επανήλθαν πλέον στην Συμφωνία του Παρισιού».

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην «κατεπείγουσα παγκόσμια ανάγκη εμβολιασμού κατά του COVID-19», υπογραμμίζοντας την σημασία της διασφάλισης ότι τα εμβόλια θα φτάσουν σε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Klaus Schwab, ιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (το βιβλίο του βρίσκεται και στο Μέγαρο Μαξίμου ), σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να συνεργαστεί με ενδιαφερόμενους φορείς του ιδιωτικού τομέα για μετάβαση σε μια βιώσιμη επιχειρηματική δράση, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, η Πρόεδρος von der Leyen μίλησε για βιώσιμη πράσινη παραγωγή σε κυκλικές οικονομίες, αντικατάσταση, δηλαδή, μεταξύ των άλλων, πηγών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο (τις ονομάζουν πεπερασμένες πηγές ενέργειας) από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες έχουν σαφώς μικρότερη ισχύ αλλά κάνουν καλό στο… περιβάλλον.

Η von der Leyen έκανε νύξη σε ορισμένα ειδικά προγράμματα όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν την ανακαίνιση 35 εκατομμυρίων σπιτιών σε ολόκληρη την ΕΕ για την διασφάλιση μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης και επίσης την υποστήριξη της «πράσινης» αστικής κινητικότητας. Όλα αλλάζουν!!!

loading...