Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ….Ο ΧΡΙΣΤΟΣ….. ΚΑΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ

Το ότι ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν θρησκευόμενος, αποδεικνύεται από το εξής αληθινό περιστατικό. Ο Κολοκοτρώνης το 1806 πήρε μέρος σε μια διαμάχη του αδερφικού του φίλου Αλή Φαρμάκη Μπέη του Λάλα. Όταν αποχώρισε ο Βελή πασάς από την Πελοπόννησο ο Αλή Φαρμάκης πρότεινε στον Κολοκοτρώνη, που είχε έρθει από την Ζάκυνθο για να τον να βοηθήσει να εξισλαμισθεί λέγοντας του ότι θα γίνει μεγάλος και τρανός άρχοντας. Ο Γάλλος διοικητής Ιονίων νήσων Donzelot που ήταν παρών λέει στα απομνημονεύματα του τον εξής διάλογο.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ-δηλαδή θα έκανα σουνουτεμά ? (περιτομή )

ΦΑΡΜΑΚΗΣ – ε βέβαια.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Άσε Μπέη μου δεν γίνεται.

ΦΑΡΜΑΚΗΣ, Όλα γίνονται.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ – άκου, εμάς ξέρεις μας βαφτίζουν με το ζόρι χωρίς να μας ρωτήσουν, τότε ο παπάς κόβει λίγο μαλλί από το κεφάλι μας και το βάζουν πίσω από το εικόνισμα εκείνου του Χριστού, σημάδι ότι αυτός θα μας κρατά απ’ το μαλλί, -αν κάνω λοιπόν περιτομή (σουνουτεμά ) και γενώ μουσουλμάνος ,θα έχει ο μουχαμέτης ένα κομμάτι απ’ την ψωλή μου, όταν πεθάνω θα με θέλει στον δικό του παράδεισο ,θα με τραβάει λοιπόν ο ένας απ’ το μαλλί ,και ο άλλος απ’ την ψωλή!! Να βάλω σε αμάχη για το χατίρι μου τέτοιους μεγάλους προφητάδες ?? θα βρω τον μπελα μου !! Από το ύφος που τα λέει αυτά φαίνεται ότι ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ περιπαίζει την θρησκεία και αυτούς τους δυο προφητάδες

Ενδυμίων

ΥΓ Ο Φραγκίσκος Ξαβέριος Ντουζελω ,Doazelot ήταν Γάλλος στρατηγός 1764-1843 διοικητής των Ιονίων νήσων επί Ναπολέοντος και μεγάλος φιλέλληνας !!

loading...