Οι γυναίκες έχουν ταλέντο στο… ψέμα.

Μπορεί να κατηγορούν τους άνδρες ότι υποκρίνονται, ωστόσο οι γυναίκες είναι εκείνες που έχουν κάνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους τα μικρά ψέματα

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το γυναικείο φύλο ρέπει στο… ψέμα, με τέσσερις στις πέντε να παραδέχονται ότι λένε ψέματα σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα, ένα μικρό ποσοστό αυτών εξομολογήθηκε ότι συνηθίζει να λέει μέχρι και 30 ψέματα την ημέρα!

Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες λένε καθημερινά ψέματα σε αναλογία δύο προς πέντε.

Λόγοι που ωθούν γυναίκες και άνδρες στο ψέμα:

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (55%) απάντησε ότι ο λόγος για τον οποίο αναγκάστηκε να πει κάποιο ψέμα ήταν «για να μην πληγώσει τα αισθήματα του άλλου» και «για να τον κάνει νιώσει καλύτερα».

Η δεύτερη πιο συχνή αιτία ήταν «για να μη βρει το μπελά του» (32%), ενώ ένας στους τέσσερις δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «η ζωή είναι περίπλοκη». Δύο ακόμη λόγοι για τα καθημερινά ψέματα ανδρών και γυναικών ήταν το να «αποδείξουν ότι είχαν δίκιο» και «το να σώσουν τη φήμη τους».

Τέλος, όπως διαπιστώνει η έρευνα, ένα 42% λέει ψέματα ότι του άρεσε το φαγητό που είχε μαγειρέψει κάποιος φίλος ή συγγενής, ενώ αρκετοί διστάζουν να αποκαλύψουν την αλήθεια για τη δουλειά τους, το μισθό ή το βάρος τους.

loading...