ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΓΩΓΗ 40εκ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”

Το πλοίο της Δανέζικης εταιρίας Maersk, έχει κατασχεθεί από τις Λιμενικές αρχές προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση. Παρόλο που σε αυτές τις περιπτώσεις, τα δικαστήρια σχεδόν ποτέ δεν επιρρίπτουν την ευθύνη αποκλειστικά στην μία πλευρά, θεωρείται βέβαιο ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα δικαιωθεί.
H εκτιμώμενη ζημιά έχει να κάνει με εκτίμηση που θα κάνουν αρμόδιοι εμπειρογνώμονες με βάση διαθέσιμα στοιχεία. Σε επίσημη απάντηση του βρετανικού υπουργείου Αμύνης, ένα Ν/ΘΗ Hunt κοστολογείται ως ναυπήγηση περί τα 40 εκατομμύρια λίρες.
Το ΠΝ κατέθεσε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ κατά της εταιρείας και του πλοίου και ζήτησε την κράτησή του μέχρι την πληρωμή της αποζημιώσεως ύψους 40 εκ ευρώ.
Δεν σκοπεύει να υποχωρήσει, καθώς είναι απολύτως σαφές πως το Ν/ΘH δεν ευθύνεται ούτε στο ελάχιστο για την πρόκληση του Ναυτικού ατυχήματος. Καθώς τα πλοία και οι εταιρείες στον ναυτιλιακό χώρο αλλάζουν συνεχώς χέρια, το ΠΝ κινήθηκε έγκαιρα προκειμένου να μην χαθεί η αποζημίωση. Σε περίπτωση που τελικά δεν διευθετηθεί το θέμα, και προχωρήσει η αγωγή, τότε το εμπορικό θα παραμείνει δεσμευμένο!
(Λογικά δικαιούνται αποζημίωση και τα Στελέχη του ΠΝ που βρίσκονταν πάνω στο Ελληνικό Πολεμικό, και ελπίζουμε να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποζημίωσή τους).
Νικόδημος Παυλίδης / https://www.ptisidiastima.com

loading...