Φαίδων Βόβολης – Καρδιολόγος: «Ο Π.Ο.Υ. επιβράβευσε το μοντέλο Σουηδίας»

Με αφορμή την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για τον Covid-19, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαθιώτης συναντιέται με τον γιατρό – καρδιολόγο Φαίδων Βόβολη.

Μέσα από στοχευμένες ερωτήσεις καταγράφονται οι θέσεις και απόψεις του για τον ιό του Covid-19 καθώς και η δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης που ετοιμάζεται.

1. Τελικά τι συμβαίνει με την ίωση αυτή όλον αυτόν τον καιρό ;

Φ.Β:. Πρόκειται περί μιας ίωσης μιας ειδικής οικογένειας ιών, της οικογένειας Corona, που έχει δώσει στο παρελθόν κι άλλους ιούς όπως ο SARS και ο MERS.

Ασφαλώς ο κόσμος πρέπει να είναι προσεχτικός, όπως πάντα άλλωστε, να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και όταν υπάρχει ένδειξη λοίμωξης να κρατά μια σχετική απόσταση 2 μέτρων από τους συνανθρώπους του.

2. Ποιες ήταν οι διαφωνίες που έχουν αρκετοί ιατροί με την όλη κατάσταση;

Φ.Β: Δεν ήταν με την όλη κατάσταση οι διαφωνίες, αλλά με τα μέτρα που ελήφθησαν. Ασφαλώς οι ιώσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν. Επίσης πάντα θέση μου ήταν πως υπάρχει έννομη πολιτεία, που λαμβάνει μέτρα, αυτό θα πρέπει να το σεβόμαστε, ωστόσο ως επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων για ένα τέτοιο θέμα και σεβασμός σε όλες τις γνώμες.

Η διαφωνία ήταν απλή και αφορούσε την υπερβολικότητα των μέτρων, τα πρόστιμα και το περίεργο καθεστώς της μη ελεύθερης έκφρασης γνώμης.

3. Δηλαδή τι προτείνετε;

Φ.Β: Προτείνουμε περίπου ότι κάνουμε σε κάθε ίωση, κάθε έτος. Ένα μοντέλο που σέβεται τον πολίτη και φροντίζει την υγεία του, μία επιφυλακή ευπαθών και ηλικιωμένων (που πάντα κινδυνεύουν άμεσα), σύσταση για τη χρήση μάσκας κατά περίσταση, όπως προτείνει και ο Π.Ο.Υ. αλλά όχι επιβολή και πρόστιμα.

Το περίφημο μοντέλο Σουηδίας δηλαδή, αυτό που πρόσφατα αναγνώρισε ως επιτυχές και ο Π.Ο.Υ.

4. Τι συμβαίνει άραγε με όλη αυτή την υπόθεση;

Φ.Β: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε περίεργους όρους, ούτε θεωρίες συνωμοσίας, ούτε επικίνδυνες εικασίες.

Δεν γνωρίζω τα αίτια της παγκόσμιας αυτής υπερβολικότητας, αλλά γνωρίζω ό,τι με υπευθυνότητα και αλληλοσεβασμό όλα λύνονται. Ασφαλώς και δεν υπάρχουν αρνητές ή εραστές της μάσκας, ούτε αρνητές ή θιασώτες του ιού.

Αυτά είναι λεκτικά εφευρήματα χειραγώγησης και χρησιμοποιούνται από τα Μ.Μ.Ε. και διχάζουν. Υπάρχουν άνθρωποι φοβισμένοι (λογικό) και μη φοβισμένοι.

Ξέρετε, ο Π.Ο.Υ. ανέφερε προ ημερών πως εκτιμάται ότι έχουν μολυνθεί περίπου το 1/10 των ανθρώπων παγκοσμίως από τον SARS-COVID2. Αυτό σημαίνει περίπου 780 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι άνθρωποι που έχουν απωλεσθεί είναι περίπου 1 εκατομμύριο (5 Οκτωβρίου) η συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι με επιβαρυμένο ιστορικό. Άρα το IFR (InfectionFatalityRate) είναι 0,128%. Στην εποχική γρίπη είναι 0,3%. Μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε αν δικαιολογείται το τεράστιο οικονομικό-ψυχικό κόστος των lockdown ;

Πρέπει να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον. Θέλουμε τον κόσμο ενωμένο, με συγκροτημένη σκέψη, δίχως φανατισμούς.

5. Κάτι ακούγεται για κάποια πολιτική κίνηση που δημιουργείτε.

Φ.Β: Ακριβώς πάνω στο προηγούμενο στηρίζεται το όλο εγχείρημα. Οι Έλληνες δεν έχουν μόνο πρόβλημα την ίωση, αλλά την καθημερινότητά τους, τα εθνικά θέματα και πολλά άλλα. Αυτό που μας έχει ενοχλήσει σφόδρα, αυτό που για πρώτη φορά αισθανόμαστε στη χώρα μας : Μία ανελευθερία στον λόγο, μια προσπάθεια ποινικοποίησης του αντίθετου λόγου, που εμάς τους μικρότερους ηλικιακά που δεν ζήσαμε σε καθεστώτα παρόμοια, μας ξενίζει έντονα.

Στη χώρα μας άρχισε ένα περίεργο γαιτανάκι διώξεων, είτε ιατρών που εκφέρουν μια άλλη άποψη, είτε άλλων ανθρώπων, πράγμα που πρέπει να διακοπεί εν τη γενέσει του!

Όπως καταλάβατε δεν εκφράζουμε ούτε κάτι παράξενο, ούτε κάτι « επικίνδυνο » ιατρικά, αλλά ότι γινόταν ως πέρσι κι ότι έκαναν και κάποια άλλα κράτη. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια στοχοποίησης ή εκδίωξης αντίθετων θέσεων και μας τρομάζει και δεν γίνεται να αφεθεί στην τύχη της.

Δημιουργήσαμε την Πολιτική Κίνηση με στόχο τη μετεξέλιξη σε κόμμα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ» με στόχο να δώσουμε στη χώρα και στους πολίτες τους αυτό που δεν λαμβάνουν πολλά χρόνια τώρα : ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΝΩΜΗΣ.

Σημείωση: Ας δούμε τι είχε πει ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης για τον Covid-19 πριν τρεις μήνες σε τηλεοπτική εκπομπή με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη.

loading...