ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…..

Ηχηρό διπλωματικό «χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη! Ο ΟΗΕ αναγνώρισε ως επίσημη διακρατική συμφωνία το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο…

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μετά από 10 μήνες από την κατάθεσή του, πρωτοκόλλησε το μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, δηλαδή της ΑΟΖ που οι δύο χώρες υποστηρίζουν ότι έχουν, υφαρπάζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Το γεγονός είναι ότι η συμφωνία έχει λάβει την μορφή επίσημου εγγράφου και ενέχει την ισχύ αναγνώρισης από όλα τα μέλη του ΟΗΕ και ειδικά τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν αντέδρασαν στο Μνημόνιο διαψεύδει την Αθήνα, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστήριζε ότι «Δεν θα αναγνωριστεί».

Για να καταπιούν τη νέα νέα διπλωματική ήττα πηγές του ΥΠΕΞ χαρακτηρίζουν «Τυπική και τεχνική την διαδικασία» αλλά η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής νόμος, όπως καταγράφεται πλέον στον ΟΗΕ, είναι υπέρ της Τουρκίας! Απίστευτο, αλλά αληθινό.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είχαν καταδικάσει και οι «27» ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Δεκεμβρίου 2019 αλλά καμία επίπτωση δεν είχε επιφέρει σε διμερές επίπεδο ΕΕ-Τουρκίας κάνοντας απλά μια αναφορά στο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

loading...