Οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ σχετικά με τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, – ΒΙΝΤΕΟ

 Η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με την Τουρκία, είναι ένα λεπτό και ιδιαίτερα φλέγον ζήτημα, που όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό έρχεται στο προσκήνιο, με κύρια αφορμή την προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, αποτέλεσμα, όπως δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος, της μη συμπερίληψής της στην κατασκευή του αγωγού EastMed και τα σχέδια της για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα, εγείρει πολλά ερωτήματα. Προεκλογικά, βλέπουμε μόνο τη Νίκη Τζαβέλα να αναφέρεται στο ζήτημα της συνεκμετάλλευσης, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα αποφασίσουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν.

Πλέον, όμως, παρατηρείται μια στροφή στη στάση των κυβερνητικών στελεχών, καθώς ανοικτά και χωρίς περιστροφές δηλώνουν ότι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου δεν είναι κακή, ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι υπαρκτό, όπως και η βούληση για την υλοποίησή του. Μπορούμε να υποθέσουμε μόνο, ότι οι δηλώσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι, καθώς υποδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη ενός σχεδιασμού για την υλοποίηση της συνεκμετάλλευσης από τη Νέα Δημοκρατία. Έναν σχεδιασμό που σταδιακά, ένας ένας μας τον αποκαλύπτουν, δοκιμάζοντας τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

loading...