Ν.Καρανίκας «μίλησε»: «Όποιος υπονομεύει και συκοφαντεί τον πρόεδρο θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος»

Δεν έχουν τελειωμό οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις Κοντονή ότι ως κυβέρνηση άλλαξε τον ποινικό κώδικα για να πέσει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή, οι οποίες προκάλεσαν και την διαγραφή του από το κόμμα.

Ο Σταύρος Κοντονής διεγράφη από απλό μέλος του κόμματος, ενώ η Κουμουνδούρου έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα ότι δεν θα ανεχθεί ξανά αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα ενεπλάκη στην εσωκομματική διαδικασία και ζήτησε την απομάκρυνση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, πριν περάσουν δύο 24ωρα από την διαγραφή Κοντονή, ένα άλλο στέλεχος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αμφισβήτησε την στρατηγική του κόμματος και κάλεσε την ηγεσία να κάνει άμεσα τις απαραίτητες κινήσεις, επειδή, όπως είπε «δεν αρέσουμε, δεν εμπνέουμε και δεν φταίνε οι δημοσκόποι ή τα ΜΜΕ».

Είχε προηγηθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αμφισβήτησε τον Αλέξη Τσίπρα και διατύπωσε την άποψη ότι δεν μπορεί να αποκαλεί «πολιτικό απατεώνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να δεχθεί επίθεση και απειλές από τον Παύλο Πολάκη.

Τη σκυτάλη των απειλών προς τους αμφισβητίες πήρε σήμερα ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος τοποθετήθηκε με ωμό τρόπο, σε ανάρτησή του, εκτιμώντας μάλιστα ότι οι διαγραφές για τις απόψεις είναι δημοκρατική διαδικασία!

«Όποια και όποιος υπονομεύει και συκοφαντεί το κόμμα και τον πρόεδρο που μας εκπροσωπεί, θέτει τον εαυτό της/του εκτός κόμματος. Το αυτονόητο για ένα δημοκρατικό κόμμα που θέλει να είναι αριστερό και όχι φιλελεύθερο μαγαζί αριβισμού».

loading...