Ειδικά στη γυάλα πεθαίνουν πιο εύκολα τα ψάρια .. οι ιχθείς …..Και ο πανικός της πανδημίας ως βιοπολιτική στρατηγική….

Ο φόβος ο πανικός η παγκόσμια υστερία για covid19 και η Ορθόδοξη αντιπρόταση μέσα από το Γεροντικό των Πατέρων….

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μεταδοτική λοιμώδης νόσο εξαπλώνεται στην ανθρωπότητα πολύ πιο φοβερές λαίλαπες πραγματικές απείλησαν τον κόσμο. Αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ορθοδοξία γονάτισε κατά την αντιμετώπισή της…Μια φοβική πίστη δεν είναι Πίστη.Είναι το Τέλος της Πίστης…..Να πως αντιπαρατέθηκαν οι Άγιοι στη χολέρα….Ο φόβος ο πανικός η παγκόσμια υστερία για covid19 και η Ορθόδοξη αντιπρόταση μέσα από το Γεροντικό των Πατέρων:

”Η χολέρα σκοτώνει πολλούς ανθρώπους στην περιοχή σας, αλλά λέτε ότι δεν φοβάστε να πεθάνετε. Και δεν πρέπει να φοβόμαστε τον θάνατο, αλλά πρέπει να βασιζόμαστε στο θέλημα του Θεού, να είναι μαζί μας σύμφωνα με την ρήση Του. « ἐὰν γὰρ καὶ πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σὺ μετ᾿ ἐμοῦ εἶ· ἡ ῥάβδος σου καὶ ἡ βακτηρία σου, αὗταί με παρεκάλεσαν,» (Ψαλμός 22, 4) γράφει .Άγιος Ιλαρίωνας της Όπτινα

”Κανείς δεν πρέπει να φοβάται τη χολέρα, αλλά τις σοβαρές αμαρτίες, γιατί ένα θανατηφόρο δρεπάνι θα θερίσει ένα άτομο και χωρίς χολέρα σαν χόρτο. Και, λοιπόν, βάλτε όλη σας την ελπίδα στον Κύριο Θεό, χωρίς τη θέληση του οποίου ούτε τα πτηνά τ΄ουρανού δεν πεθαίνουν, ακόμη περισσότερο ένας άνθρωπος”(Άγιος Αντώνιος).

Ο φόβος ο πανικός η παγκόσμια υστερία για covid19 και η Ορθόδοξη αντιπρόταση μέσα από το Γεροντικό των Πατέρων:

”Στην ασθένειά σας, νομίζω, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να προσέξετε να απαλλαγείτε από την αγωνία και τον φόβο που σας επιβαρύνουν… …” (Άγιος Αμβρόσιος Όπτινα).

” Ο φόβος προκαλεί περισσότερη βλάβη: το σώμα χαλαρώνει από αποθάρρυνση και στέρηση ηρεμίας, έτσι κι όταν ακόμη δεν υπάρχει ασθένεια, εμφανίζεται ασθένεια (Άγιος Μακάριος).

Άλλοι φοβούνται κάθε είδους πράγματα ….., δηλαδή φοβούνται τα πάντα εκτός από τον Θεό.…..(Άγιος Αντώνιος).

Οι θαρραλέες ψυχές δεν φοβούνται κανέναν και τίποτα, εκτός από τον Ένα Θεό, αλλά εσείς, από τη δειλία σας, φοβάστε τα πάντα, όπως είπε ο Προφήτης Δαβίδ: «ἐκεῖ ἐδειλίασαν φόβῳ, οὗ οὐκ ἦν φόβος,» (Ψαλμός 13: 5) (Άγιος Αντώνιος )

.… Ο φόβος είναι μια εκδήλωση έλλειψης εμπιστοσύνης στη δύναμή Του. Θάρρος – ως εκδήλωση ελπίδας για την πανίσχυρη δύναμη του Θεού και της βοήθειας Του.(Σεβάσμιος Νίκων).

Ειδικά στη γυάλα πεθαίνουν πιο εύκολα τα ψάρια .. οι ιχθείς …..

H πηγή του φόβου όπως εύστοχα καθορίζεται στο άρθρο ”Η πανδημία πανικού ως βιοπολιτική στρατηγική” του Σπύρου Μανουσέλη στο efsyn στη 21.04.2018 που θα είχε επικαιροποιημένο τίτλο :’Ο πανικός της πανδημίας ως βιοπολιτική στρατηγική’..

”τα ιδιαίτερα ανθρώπινα νευροψυχολογικά χαρακτηριστικά εκμεταλλεύονται, προς ίδιον όφελος, τα διαφορά διεθνή και τοπικά κέντρα εξουσίας (πολιτικά, οικονομικά, ενημερωτικά) για να επιβάλουν πλανητικά τις νέες βιοπολιτικές φόβου και τρόμου που συντηρούνται από το μετανεωτερικό καθεστώς της διαρκούς ανασφάλειας.” σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η παγκόσμια διαχείριση της κρίσης covid19…Πολιτικές στρατηγικές που ο διάσημος ψυχολόγος και συγγραφέας Ντάνιελ Κόλεμαν (Daniel Coleman) τις έχει περιγράψει ως πολιτικές χειραγώγησης ή, ακριβέστερα, «επιστράτευσης της αμυγδαλής»

Πλήθος μελετών επιβεβαιώνουν το φαινομενικά παράδοξο γεγονός ότι στις σημερινές κοινωνίες οι άνθρωποι είναι πολύ πιο φοβισμένοι και ανασφαλείς απ’ ό,τι κατά το παρελθόν.

Μια καθημερινή τρομοκρατική-τρομολαγνική ειδησεογραφία συντηρεί και ανατροφοδοτεί μάλιστα το καθημερινό άγχος και τον άλογο τρόμο μας για τις επερχόμενες καταστροφές..Η τρέχουσα πλανητική κυριαρχία του φόβου και του πανικού οφείλεται στην τεχνο-επιστημονική δυνατότητα των προπαγανδιστών της νέας βιοεξουσίας να διαμορφώνουν «πολίτες» με διχασμένη κοινωνική και ιδιωτική ταυτότητα, οι οποίοι υπό το κράτος του φόβου μπορούν να λειτουργούν μόνο ως τρομοκρατημένες και άρα άβουλες… κοινωνικές μαριονέτες.”.

loading...