Στο νοσοκομείο μεταφέρεται για «προληπτικούς λόγους» ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ

 Σε στρατιωτικό νοσοκομείο που απέχει 20′ από τον Λευκό Οίκο μεταφέρεται αυτήν την ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για «προληπτικούς λόγους» κι ενώ η μόλυνσή του ιδίου και της συζύγου του Μελάνια από τον «κινεζικό ιό», όπως τον αποκαλεί ο ίδιος, έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, έχει χαμηλό πυρετό, αλλά κρίθηκε απαραίτητο και σκόπιμο να μεταφερθεί με το ελικόπτερο προεδρικό ελικόπτερο «Marine 1» στο νοσοκομείο για «προληπτικούς λόγους». 

Ο Τραμπ μεταφέρεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed στη Bethesda του Μέριλαντ λίγο έξω από την Ουάσιγκτον και σύμφωνα με όσα λένε οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου «θα περάσει εκεί μερικές ημέρες». 

Ο γραμματέας του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος «παραμένει σε καλή διάθεση, έχει ελαφριά συμπτώματα και δούλευε όλη την ημέρα».

«Με μεγάλη προσοχή, και μετά από σύσταση του γιατρού και των ειδικών του, ο πρόεδρος θα εργάζεται από τα προεδρικά γραφεία του Walter Reed για τις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος Τραμπ εκτιμά την υποστήριξη που δέχεται τόσο αυτός, όσο και η πρώτη κυρία».

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

loading...