Έξωση 90χρονης: Βρέθηκε σπίτι για τη γιαγιά και τον εγγονό της – Συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου

 Συγκινητική ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου, ύστερα από το δημοσίευμα του ethnos.gr για την έξωση 90χρονης και του εγγονού της από το διαμέρισμα όπου ζούσαν στον Άγιο Δημήτριο. Οι Γιατροί του Κόσμου, που φιλοξενούν προσωρινά τη γιαγιά Ελένη και τον 25χρονο Κώστα, δέχτηκαν πλήθος τηλεφωνημάτων από πολίτες που ήθελαν να βοηθήσουν. Τελικά, η λύση βρέθηκε για τη στέγαση της 90χρονης και του εγγονού της.

Πολίτης παραχώρησε μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο. Όπως είπε στους Γιατρούς του Κόσμου, παραχωρεί δωρεάν το σπίτι χωρίς να επιθυμεί την παραμικρή καταβολή ενοικίου. Για τυπικούς λόγους θα συνάψει ένα παραχωρητήριο για να είναι φορολογικά τακτοποιημένο το θέμα. Οι Γιατροί του Κόσμου θα αναλάβουν την ανακαίνιση της μονοκατοικίας και την πληρωμή των λογαριασμών.

Η γιαγιά και ο 25χρονος εγγονός της, Κώστας, αναθάρρησαν στο άκουσμα της θετικής είδησης. Μάλιστα, είναι διπλά χαρούμενοι γιατί το σπίτι διαθέτει μία μικρή αυλή που θα είναι ό,τι καλύτερο για το σκυλάκι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν για να παραχωρήσουν σπίτι και άλλοι πολίτες. Ωστόσο, προκρίθηκε η λύση του Αγίου Δημητρίου, που ήταν και η γειτονιά της γιαγιάς για πάρα πολλά χρόνια.

loading...