“ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ RAFALE”

Vincent Lamigeon (Γάλλος Δημοσιογράφος): “Η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων στο Rafale, θα έχει διάρκεια περίπου τρεις μήνες, γιατί η γαλλική πλευρά θεωρεί πως το ιπτάμενο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι εξοικειωμένο με τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη, χάρη στα Mirage 2000”.

Προχωρούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες για την μεταφορά στην Ελλάδα των πρώτων 12 από τα 18 συνολικά γαλλικά μαχητικά. Πρόκειται για τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη τα οποία ήδη χρησιμοποιεί η γαλλική πολεμική αεροπορία και αναμένεται ακόμα και έως το καλοκαίρι του 2021 να έχουν φτάσει στην Ελλάδα,στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.
Σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Vincent Lamigeon, τα 6 Rafale F3-R νέας κατασκευής, θα φτάσουν στην Ελλάδα το 2022. Θα είναι τα πρώτα από τα συνολικά 28 Rafale που αναμενόταν να παραδοθούν στους Γάλλους το χρονικό διάστημα 2022-2024.
Η γαλλική αντιπροσωπεία έχει εντολή από τον ίδιο τον Μακρόν, να παραδώσει τους επόμενους μήνες στην Πολεμική μας Αεροπορία τα 12 καλύτερα μεταχειρισμένα μαχητικά Rafale F3, με ελάχιστες ώρες πτήσεως και άριστη κατάσταση.
Η Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη θέσει όλα τα Στελέχη της τα οποία εμπλέκονται στην διάθεση των Γάλλων και το «φροντιστήριο» έχει αρχίσει. Στόχος είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι Έλληνες επιτελείς να αποκτήσουν πλήρη εικόνα όλων των χαρακτηριστικών που διαθέτουν τα Rafale, αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες προετοιμασίας της HAF σε ζητήματα εκπαιδεύσεως και υποστηρίξεως των μαχητικών. Ταυτόχρονα, το επιτελείο αναζητά τα Στελέχη τα οποία θα εμπλακούν, είτε αυτό αφορά ιπταμένους, είτε τεχνικούς.
Τρία από τα τέσσερα βασικά όπλα τα οποία χρησιμοποιεί το Rafale είναι ήδη γνωστά στην Πολεμική Αεροπορία (βλήματα Scalp, οι πύραυλοι Εχοcet και τα βλήματα Mica). Το τέταρτο όπλο που αναμένεται να κάνει την διαφορά στο Αιγαίο και είναι το βλήμα Μeteor, με βεληνεκές που ξεπερνά τα 100 χλμ. ανάλογα πάντα με το ύψος από το οποίο το μαχητικό θα το εκτοξεύσει και ταχύτητα τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο βλήμα αέρος-αέρος, αποτελεί ένα πραγματικό υπερόπλο.
Και μόνο το γεγονός ότι το Meteor θα επιτρέπει στους Έλληνες αεροπόρους να στοχοποιούν….. πολύ πριν αυτά να εκτοξεύσουν όπλα εναντίον τους, αλλάζει όλα τα δεδομένα και εξασφαλίζει στην HAF απόλυτη εναέρια υπεροχή στην αναχαίτιση αλλά και στην κρούση.
https://www.ptisidiastima.com

loading...