ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά

Αξιοπερίεργη είναι η χρονική σύμπτωση κατάληψης κρίσιμων στρατιωτικών χώρων στη Νήσο Λέσβο από μετανάστες με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και εμπλοκής ενώ βρίσκονται σε επιφυλακή εδώ και καιρό των Ενόπλων Δυνάμεων στο στήσιμο των σκηνών τους. Την ίδια ώρα δημοσιεύματα προ-αναγγέλλουν συνεχώς την εμπλοκή των Αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού στη φιλοξενία μεταναστών χωρίς να διαψεύδονται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Όλα τα παραπάνω την ίδια ώρα που το Καστελόριζο περικυκλώνεται με NAVTEX από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ερώτημα παραμένει σε περίπτωση που τα Αρματαγωγά μετατραπούν σε πλωτά ξενοδοχεία αν απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τα νησιά με στρατεύματα τι θα συμβεί;

Ολόκληρη Λέσβος μόνο ο στρατιωτικός χώρος ήταν κατάλληλος, κύριε Παναγιωτόπουλε, για κατάληψή του; Ευτυχώς που η Εξοχοτάτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απαγγείλει λόγια πατριωσύνης στο ακριτικό Καστελόριζο την ώρα που σύμφωνα με τους λεβέντες μας έχουμε Εισβολείς που τους κοιτάνε.

Νέο ’74 φαντάζει, κύριε Μητσοτάκη, και δεν σας ταιριάζει ο ρόλος του Ιωαννίδη. Στο τέλος θα πείτε και εσείς ”Κύριοι, πηγαίνετε για ύπνο”.

loading...